OYUN TERAPİSİ...

OYUN TERAPİSİ...
Çarşamba'da “Oyun Terapisi” anlatıldı

“Çarşamba’da rehber öğretmenlere uygulamalı eğitimle, 'Oyun Terapisi' ile 'Oyun Terapistliği' anlatıldı”.Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin organizasyonuyla rehber öğretmenlere Oyun Terapisi Eğitimi verildi.

Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programa; Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde görev yapan 108 özel eğitim ve rehber öğretmeni katıldı.Katılımcı öğretmenlere eğitimi iki oturumda, Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç Dr. Ayşe Zeki verdi. Zeki ilk oturumda öğretmenlere slâytlar esliğinde oyun terapisini anlattı.

CANLANDIRILMASI YAPILDI
İkinci oturumda çocuklarla normal şartlarda kurulamayan iletişimin Oyun terapisi ile oluşabileceğini vurgulayarak sözlerine başlayan Zeki, ; Oyun terapisi nedir? Nasıl yapılır? Koşulları ve ortamı nasıl olmalı soru başlıklarını anlattı.  Oyun Terapisti olmak için de neler ve hangi şartlar gerektiğinide anlatan Doç Dr. Zeki, uygulamalı eğitim kısmında oyun canlandırması yaptırdı. Sahneye gelen öğretmenler bir ailede ki bireyleri kendilerine rol seçti. Seçilen roller ile oyun oynadılar.  Daha sonra Doç.Dr. Ayşe Zeki bu seçilen roller üzerinden bilgilendirme yaptı.  İkinci uygulamalı eğitimde ise pekiştiricilik açısından seçilen gruplara ortak resim çalışması yaptırttı.  Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen programa; 
Lefke Avrupa Üniversitesi Temsilcisi Gamze Pelvan, Çarşamba Hacı Yılmaz Yılmaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Gürkan Top ile Merkez personeli de katıldı. Eğitim sonunda öğretmenlere katılım belgesi takdim edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.