OY VERDİK PİŞMANIZ!

OY VERDİK PİŞMANIZ!
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır'ın, Gülsan Sanayi Sitesi esnafı için yaptığı bir açıklamada "Sanayi esnafı taşınmalı" sözlerine tepki gösteren sanayi esnafı bir araya gelerek ...

"Taşınılacak bir sanayi yapılana kadar dükkanlarımızdan çıkmayacağız" dedi.

HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ
GÜLSAN Sanayi Sitesi'nde dükkan sahibi olanların dışında yüzlerce kiracı olan esnafın olduğunu söyleyen Oto Döşeme işi yapan Asım Cerrahoğlu, "Sanayi esnafının yüzde 80'i kiracıdır. Bize yer gösterilmeden hiç bir yere gitmeyiz. Bizler için bir yer belirlendi mi, yer gösterildi mi?" şeklinde konuştu.

EKMEĞİMİZLE OYNANIYOR
GÜLSAN Sanayi Sitesi meselesinin bir çıkar meselesine dönüştürüldüğüne vurgu yapan Cerrahoğlu, "Birileri buradan rant elde edecek diye bizim ekmeğimizle oynuyorlar. Burada yanımızda çalışanlarla birlikte binlerce kişi ediyoruz. Hangi mantıkla bize çık diyorlar" 
ifadesinde bulundu.

YUSUF ZİYA YILMAZ'A TEPKİ
Cerrahoğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın esnaflarla uğraşmaktan başka yaptığı bir şey yok. AK Parti'den aday olduğu için oy verdiğim bir kişidir. Ama sanayi esnafı olarak bu yapılanları gördüğümüzde Yılmaz'a oy kullandığımız için pişmanız. Bütün esnaflar kendisi tarafından mağdur ediliyor" dedi. 

 

"SANAYİ KURULMADAN TAŞINMAYIZ!"

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır'ın, Gülsan Sanayi Sitesi esnafı için yaptığı bir açıklamada "Sanayi esnafı taşınmalı" sözlerine tepki gösteren sanayi esnafları bir araya gelerek "Taşınılacak bir sanayi yapılana kadar dükkanlarımızdan çıkmayacağız" dedi.

"NEREYE TAŞINACAĞIZ?"

Gülsan Sanayi Sitesi'nin dükkan sahipleri dışında yüzlerce kiracı esnaf olduğunu belirten Cerrahoğlu Oto Döşeme sahibi Asım Cerrahoğlu, "Sanayi esnaflarının yüzde 20'si dükkan sahibiyse yüzde 80'i kiracıdır. Büyükşehir Belediyesi'nin kiracıları düşündüğü yok. Esnaf için belirlenen bir yer de yok. Sanayi taşınacak diyorlar, nereye taşıyacağız? Yer göstermeden taşının diyorlar. Bir yere gittiğimiz yok. Gülsan Sanayi Sitesi esnafları olarak sanayi kurulmadan taşınmayacağız" dedi.

"KİMSEYİ DÜŞÜNDÜKLERİ YOK"

Gülsan Sanayi Sitesi meselesinin çıkar meselesine döndürüldüğünü vurgulayan Cerrahoğlu, "Birileri buralardan rant elde edecek diye bizlerin ekmeğiyle oynuyorlar. Genel olarak bakıldığında yanımızda çalıştırdıklarımızla beraber binlerce kişi ediyoruz. Kimseyi düşündükleri yok. Kendi çıkarları doğrultusunda insanları mağdur etmekten başka bir şey yaptıkları yok. Sarıışık diyorlar fakat söylenilen bölgede ne bir çalışma var ne de bir düzenleme. Bize taşının diyenler hangi mantıkla taşınmamızı istiyorlar" diye konuştu.

"YILMAZ'A OY VERDİĞİMİZE PİŞMANIZ"

Gülsan Sanayi Sitesi'nin yıkılmasına karşı olmadıklarını fakat esnafın mağdur edilmeye çalışıldığını söyleyen Asım Cerrahoğlu, "Bizlere bir yer gösterilmeden 'taşının' denmesine karşıyız. Bu yöndeki söylentiler sanayi esnafının midesini bulandırıyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın esnaflarla uğraşmaktan başka yaptığı bir şey yok. Şahsım adına AK Parti'den aday olduğu için oy verdiğim bir kişidir. Ama sanayi esnafı olarak bu yapılanları gördüğümüz zaman Yılmaz'a oy kullandığımız için pişman olduk. Bütün esnaflar kendisi tarafından mağdur ediliyor" şeklinde konuştu.

"BİZE SAHİP ÇIKILMIYOR"

Gülsan Sanayi Sitesi esnafı olarak kendilerine sahip çıkılmadığını söyleyen Cerrahoğlu, "Bize sahip çıkılmıyor. Birilerinin bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bu konu ufak tefek bir konu değil. Binlerce kişinin ekmeğinden bahsediyoruz. Sanayinin kimseyi mağdur etmeden yıkılacağını söylemelerinin ardından çok kısa bir zaman geçmesine rağmen şimdiden çatlak sesler çıkmaya başladı. Biz esnaf arkadaşlarımızla beraber bize yavaş yavaş 'taşının' diyen Turan Çakır'a soruyoruz, "Çıkın gidin diyorsun ama nereye gidelim?". Turan Çakır bizlere taşının derken ekmeğimizi düşünüyor mu? Sanayi esnafının yüzde 90'ının uzun vadede borcu var. Bu borcu nereye taşınacağımızı bile bilmeden mi ödeyeceğiz" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum