ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 15 Mart'ta yapılacak YGS'ye katılacak adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atama işlemlerini tamamladı.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS sınav giriş belgesine, bugün saat 14.00 itibarıyla TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceğini bildirdi.

Belge üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağı, adayların, yazıcıdan çıktı alırken belge üzerindeki fotoğrafların görünür olmasına özen göstermesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, adayların, internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda olduğu hatırlatıldı, "Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır." denildi. Sınava giriş belgesini fotoğraf görünür bir şekilde yanında bulundurmayan adayların sınava alınmayacağı dile getirildi.

Açıklamada, adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmalarının zorunlu olduğu, nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartların özel kimlik belgesi olarak kabul edileceği kaydedildi. 

Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportun kabul edilmeyeceği hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır." ifadesi kullanıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.