Osmanlıca’ya karşı çıkanlar kültür genlerine uygun davranıyorlar

Osmanlıca’ya karşı çıkanlar kültür genlerine uygun davranıyorlar
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Osmanlıca'nın tarihi ve kültürel bir hafıza olduğunu belirterek, "Osmanlıca'ya karşı çıkanlar kültür genlerine uygun davranıyorlar" dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Milli Eğitim Şurası'nda Osmanlıcanın öğretilmesi konusunda alınan tavsiye kararları üzerine başlayan tartışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Osmanlıcanın öğrenilmesine, öğretilmesine karşı geliştirilen söylemin esasında tarihi ve kültürel birikimimize ve arka planda inancımıza yönelik olduğunu söyleyen Milletvekili Demir, "Bu söylemin bayraktarlığını yapanlar Türk Tarihini, Cumhuriyet tarihinden ibaret olduğu dayatan darbeci, tepeden inmeci, seçkinlerin vücut bulduğu başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere onun çevresinde ve yörüngesinde kümelenmiş kimselerdir. Gösterdikleri tepki ve refleks ise onların gerçek kimliği gerçek yüzüdür. Milletin hislerine tercüman olamayan bu zihniyetin dedelerinin konuştuğu dile yabancı kalması da bu yüzdendir. Osmanlıca'ya karşı çıkmaları onların kültürel genlerine uygun bir davranıştır" dedi.

OSMANLICA ZENGİNLİĞİMİZDİR
"Cumhuriyet öncesini reddeden ve devrimleri de bu mantıkla yapanlar şimdilerde de Osmanlıcayı yabancı bir dilmiş gibi gösterme çabası içindedir" diyen Milletvekili Demir, Osmanlıcanın Türkçe olduğuna dikkati çekerek, "İçinde bugünkü Türkçede olduğu gibi Arapça, Farsça, İtalyanca, Fransızca ve eski Yunanca gibi dillerden geçen birçok kelime vardır. Bugünden farkı, Arap alfabesiyle yazılmasıdır ama Arap alfabesi de değildir. Çok övündüğümüz edebi eserler, hikayeler, romanlar, şiirler Osmanlıcadır. İlk Meclisin tutanaklarından Nutuk'a varıncaya kadar Cumhuriyetin ilk dönemlerindeki yazışmalar belgeler de Osmanlıcadır. Osmanlıca bizim zenginliğimizdir. Tarihi ve kültürel hafızamızdır" ifadelerini kullandı.

NİYETLERİ GEÇMİŞ BAĞINI KOPARMAK
Bir kişinin dedesinin, atasının ne yazdığını ne söylediğini öğrenmesinden daha doğal bir şeyin olamayacağını belirten Demir, "Bunların niyetleri geçmişle bağı koparmaktır. Olayı mezar taşı okumaya kadar indirgemek bunların ne kadar sığ düşünce içerisinde olduğunun bir göstergesidir. Bunlar büyük medeniyet vizyonumuzu asla idrak edemezler" diyerek açıklamasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.