Osmanlı dönemi Türkçesi’nde birinci Hacı Kemal Fen Lisesi

Osmanlı dönemi Türkçesi’nde birinci Hacı Kemal Fen Lisesi
Bursa İnegöl ilçe kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe gençlik hizmetleri ve spor müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İnegöl Liseler arası 'Eskimeyen Türkçe' yarışmasının finali yapıldı.

Yarışmada birinciliği Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi elde etti.

İnegöl Liseler arası Eskimeyen Türkçe Yarışması’na 18 okul katılırken, finale kalan 7 okul arasında Özel Nilüfer Hacı Kemal Liseleri adına Fen ve Anadolu Lisesi’nin 2 takımı yer aldı. 

Osmanlı Dönemi Türkçesi’ne ait kelimelerin bugün kullanılan dildeki karşılıklarının sorulduğu ve doğru kullanımının ölçüldüğü yarışmada öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin performansı beğeni topladı. 

Yaklaşık iki saat süren final sonunda, İnegöl Liseler arası Eskimeyen Türkçe yarışmasında tüm sorulardan sadece birini cevaplayamayan Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi birinciliği kazandı. 

İkinci İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, üçüncü Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Finalin ardından, yarışmada dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verilerek, altın takdim edildi.

Nilüfer Koleji Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, dili güzel ve düzgün kullanmanın sadece gramer ve diksiyondan ibaret olmadığını belirterek, “Dili bilmek ve düzgün kullanmak o dilin edebiyatını, kültürel kimliğini bilmekten geçer.” dedi.

Bir ulusu ayakta tutan milli değerler olduğunu ve bunların başında da dilin geldiğini vurgulayan Genel Müdür Kıcıroğlu, şunları söyledi; “Dil yaşayan bir olgudur. Tıpkı insan gibi. İnsanoğlu yaşamsal faaliyetini devam ettirebilmek için nasıl her şeyden önce beslenmeye ihtiyaç duyuyorsa dil de böyledir. Devamını sağlayabilmek için beslenmesi gerekir.’’ CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.