OSMAN ÖZKÖYLÜ İLE PAZAR SOHBETİ

OSMAN ÖZKÖYLÜ İLE PAZAR SOHBETİ
Samsunspor Teknik direktörü Osman Özköylü bu haftaki Pazar sohbetimizin konuğu oldu

Gazetemizin Spor Müdürü Niyazi Öndaş ile Köşe Yazarlarımız Kıvanç Özbıçak, Cüneyt Şenkal ve Umut Özen ile bir araya gelen Kırmızı beyazlı takımın başarılı çalıştırıcısı Özköylü yazalarımızın sorduğu sorular karşısında verdiği samimi cevaplarla adeta pazar sohbetine renk kattı. Özköylü özelklikle Samsunspor'lu taraftarların takıma daha fazla destek olmaları konusunda sohbetimizde taraftarlara çağrıda bulundu. 

manset-23-(2).jpg

 

Denge Gazetesinin siz değerli okuyucalarına sunduğu Pazar sohbetinin bu haftaki konuğu Samsunspor'un tecrübeli Teknik direktör Osman Özköylü oldu. Gazetemiz Spor Müdürü Niyazi Öndaş ve Spor Köşe Yazarlarımız Kıvanç Özbıçak, Cüneyt Şenkal ve Umut Özen'in de yer aldığı ve samimi bir ortamda gerçekleşen Pazar sohbetinde Kırmızı beyazlıların Başarılı çalıştırıcısı Özköylü sorularımıza verdiği samimi cevaplar ve Samsun'a ve Samsunspor'a gösterdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. Nuri Asan Tesislerinde gerçekleşen 'Pazar sohbeti'inde Samsunspor Teknik direktörü Osman Özköylü ile yapılan röportaj'da deneyimli antrenör soruları şu şekilde yanıtladı;

Kıvanç Özbıçak;"Takımı kurarken ilk başta hangi bölgeden başlıyorsunuz hocam" ? 
-Ben takımı kurarken tamamen oyun felsefemi uygun oyuncuları tercih ediyorum. Özellikle teknik kabasitesi yüksek ve ayakları iyi olan isimler benim için önemli oyuncular. Bunun yanıdna çabuk oyuncu özellikle stoperde oynayan oyuncu benim için daha değerli. Burada takımın geneli anlamında. Sezon başında yaşanan sıkıntılar ve bazı oyuncuların kampa geç katılması oyuncuların performans anlamında düşmesine neden olmuş. Ancak biz bu açıkları yaptığımız antrenmanlarla bu açıkları kapatmaya çalışıyoruz. Bu süreci atlattıkdan sonra bundan sonrasının daha iyi olcağını düşünüyorum. 

manset-23-(4).jpg

Kıvanç Özbıçak;"Dördüncü bölgeye topu çok aktaramıyoruz. Aktarsak bile çok fazla şut atamıyoruz" ?
-Oralarda olmak için elinizde çok farklı oyuncu profili olmanız lazım. Biz santıforsuz oynuyoruz. Bu takım Şanlıurfaspor maçında ilk kez 2 gol buldu ve daha fazla topla oynadı. Ancak bir elimizdeki oyuncu grubu ile daha iyi yerlere geleceğimiz ve Samsunspor'un daha seyir sevki yüksek futbol oynayacağını düşünüyoruz. Bunun bir örneğinide özellikle Şanlıurfaspor maçının ilk yarım saatlik ve son yarım saatlik dilimlerinde çok net gördük.

Cüneyt Şenkal;"Hocam Samsunspor ile iki buçuk yıllık sözleşme imzaladınız. Elbette size bir takım vaadler bulunuldu. Çünkü her hoca bu süreçte görev alamaz. Ateşten bir gömlek giydiniz. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz"?
-Başkan ile görüştüğümüzde şartların düzeleceğini ve devre arası yapılacak transflerlerle şartların daha iyi olacağını konuştu. Burada iyi işler yapacağıma inanıyorum. Burası futbol şehri ve Samsunspor'da bu Ülkenin en değerli takımlarından biri. Ancak şuan elimizdeki malzeme bu. Ancak oyuncularımızın performanslarını daha üst seviyeye çıkartıcak. Ancak Kulübeye baktığımızda özellikle iler uçta alternatifimiz yok. Bu anlamda alternatfi oyuncu şeçeneğimizin artması ve takım içindeki rekabeti arttıracak. Buda elbette başarıyı getirecektir. 

Cüneyt Şenkal;"Samsunspor taraftarlarının geçmiş dönemlerde sizlere bir tepkisi olmuştu. Buraya gelirken yine tepki olurmu diye aklınızdan geçtimi ?"
-Asla öyle bir şey aklımdan geçmedi. Zaten buraya geldiğimi günden itibaren taraftarlarımızlada bir araya geldik. Onlarda Osman hocalarına güvendiklerini ve inandıklarını belirttiler. Ben içimden ne gelirse onu söyleyen gerçekci bir insanım. İnşallah burada yapacağımız güzel işlerle Samsunspor taraftarlarını daha mutlu edeceğiz. Ben bu kulüpte iki sezon futbol oynadım ve burayı kendi kulübüm olarak görüyorum. O nedenle rahat geldim ve sıkıntılara rağmen burada oldum. 

Umut Özen,"Ankaraspor'un Teknik direktörüyken 'Samsunspor taraftarının önüne topal oyuncu koysan oynar' gibi bir tabiriniz vardı. Taraftar bu kadar büyük etkenmi sizcede ?"
-Burası başarıya ulaşmak için çok önemli etki olacak bir yer. Yeni stadyuma geçtiğimizde oradaki ambiansı düşünüyormusunuz. Sahada alınan galibiyetin yarısında taraftar faktörü var. Bize geldiğimiz günden belli söylüyoruz. Zor bir dönemdeyiz. Elde hep alt yapıdan gelmiş olan bir kadro ve bu lig için yetersiz bir 25 kişilik kadro. Bu nedenle taraftar desteği olmazsa olmazımız. Ancak son maç son derece üzüldük. Ancak oyuncularımız inanılmaz bir mücadele örneği sergileyerek sahadan alınlarının akıyla ayrıldılar. Bu tepkiler bizi gerçekten üzdü. Ancak futbolcularımız her türlü olumsuzluğa rağmen mücadeleyi bırakmadılar. 

manset-23-(7).jpg

Niyazi Öndaş;"sahadaki ve antrenmanlardaki hal ve hareketlerinizle çok hırslı bir yapınız var. Teknik direktör olarak bir idolünüz varmı hocam ?"
-Saha kenarındaki benim duruşum ve onlara verdiğim direktöfler onların daima sahada kalması ve oyuna konsantre olmalarıdır. Benim bu işe başladığımdan bu yana örnek aldığım tek isim Guardiola. Oyun tarzı ve sistemi olarak onun oyun sistemini benimsiyor ve tarzını oynayatmaya çalışıyoruz. Tabiki elimzdeki oyuncu potansiyeli bir değil. Ancak bizlerde o stil ayarında sistemi yavaş yavaş sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. 

Umut Özen;"Takımın başına gelirken kendinize nasıl bir hedef belirlediniz ?"
-Şuanda tamamen önümüzdeki 6 maça odaklanıyoruz. Bizim asıl amacımız bu sene ligde kalıcı olup mümkün olduğu kadar puan durumunda üst sıralarda kalıp. Mevcut oyuncu planını yapıp gelecek senenin takımı kurmaktı. Kesinlikle hedef olarak bunu benimsiyoruz. Cünki bizim ligimiz 15 gün ara verecek. Bu nedenle ikinci yarı takıma gelen oyuncu ne kadar sürede takıma adapte olacak. Bu şehire, takıma ve kulübe adapte olması biraz zaman alacak. Bu sene malzemeyi alağız. Pastayı yapacağı ve inşallah pastayı seneye yiyeceğiz. Geçtiğimiz sezonki Samsunspor kadrosu ile bu sezonki kadro yapısı gerçekten çok farklı. Bunları bile bile yolumuza bakacağız. 

Niyazi Öndaş;"Sosyal medya hesabınız varmı. Varsa sosyal medyada aktifmisiniz ?"
-Hiç bir sosyal medya hesabım yok. Kullanmıyorum. Adıma açılmış sosyal medya hesabıda varsa benim değildir. Sadece kendime ait Web sitem var. Onuda yaklaşık 3 ay önce açtırdık. Ancak onada toplasanız 2-3 sefer girip bakmışımdır. 

manset-23-(20).jpg

Kıvanç Özbıcak;"Şanlıurfaspor maçında bir pozisyonda taraftarlar size 'Alpereni oyundan alın hocam' dimişti. Sizde arkanıza dönerek yedek kulübesini gösterdiniz ve 'Hangisiniz alim' dediniz. Alperen ile ilgili neler söyleme k istersiniz ?"
-İnsanların bunu görmesi lazım. O çocuk çok iyi yerlere gelecek. Bizim elimizde Alperen birinci santraforumuz. Son derece iyi oynuyor ve iyi bir gelişim gösteriyor. Çocuk yemin ediyorum Urfaspor maçıdna soyunma odasına girdi yorugunluktan bitmiş bir vaziyetteydi. Biz hep çocuklara şunu söylüyoruz. 'Siz üzerinize düşeni yapın. 90 dakika bittiğinde ben şunu yapmadım, yapamadım demeyin. Her şeyi yaptiğnına emin olun. Gerisini Allaha bırakın. Allah ödülünü verir. Ki Şanlıurfaspor maçıdna ödülünü aldık. 

Cüneyt Şenkal;"Samsunspor'da uzun vaadeli çalışmak istiyorumusunuz. Böyle bir imkan olsa çalışırmısınız ?"
-Tabikide olur. Benim sistemimi daha iyi bir şekilde ortaya koymak için uzun süreli kalmak isterim tabi. Buradan daha güzel şehirmi var. 3-5 değil 10 senede olur. Samsunspor gerçekten büyük bir camia. Ancak şartlar nasıl olur bunu zaman gösterecek. İnşallah Samsun Şehiride Başkanımıza ve Yönetimimize destek olur ve Samsunspor'u ayağa kaldırırız. Ancak Samsunspor'a herkesin destek olması gerek. Samsunspor bir tane başka Samsunspor yok. 

Kıvanç Özbıçak;"Futbolcuları alkışlarla, onunla birlikte hareketlenerek karşısınızdaki oyuncuya enejersinizi veriyorsunuz ?"
-Bu tamamen oyuncunun sahadaki işi yapabilme kalitesini arttırıyor. Bir oyuncuya hadi aslanım bravo sana demek oyunun şevkini ve isteğini arttırır. Oyuncuya o enerjini verirsen o futbolcunun yorğunluğunu alır enerji verirsin. Öz güvenini kazanır. O ikzalar tamamen oyuncuya olan inancını gösterir. Enerjimizi sinerjiye dönüştürerek futbolcularımızı sahaya daha iyi motive ediyoruz. Ancak benim sahadaki sinirli tavırlarım tamamiyle yapım ile ilgili bir şey. 

Umut Özen;"Şanlıurfaspor maçında takımımız diğer haftalara nazaran daha iyi pas yapan, topa basan bir görünüm verdi. Bunların başlıca nedenleri nelerdir ?" 
-Bizler teknik heyet olarak takımın başına geldiğimiz ilk günden itibarek oyun stilimiz futbolculara aşılamayı hedefledik. Ancak bu işlem bir kaç günde olmuyor. Biraz zaman alıyor. Ancak güzel bir gelişim kaydediyoruz ve bu güzel gelişimin faydalarını Şanlıurfaspor maçında özellikle ilk 30 dakikada herkes gördü. Artık sahada ne yaptığını daha iyi bilen top çeviren topa basan bir Samsunspor var. İnşallah bundan sonraki haftalarda da bu takım daha iyi olacak. 

Niyazi Öndaş;"Son olarak eklemek istediğiniz bir şey varmı ?"
-Bu zorlu süreçte taraftarlarımızdan takımlarınıda daha fazla destek olmalarını istiyorum. Önümüzde 6 kritik maç var ve bu maçlardan alabileceğimiz en fazla puanları alarak ilk devreyi tamamlamak istitoruz. İnşallah ligin yarısında transfer tahtamızda çıldığında yapacağımız nokta transferlerle Samsunspor'u ligin ikinci yarısında daha iyi yerlere getireceğiz. Bu nedenle taraftarlarımızın desteği gerçekten olmazsa olmazımız. Onlar her ne şartta olursa olsun sadece ve sadece 90 dakika bu takımı desteklesinler. Sahadaki takım ise inanıyorumki bunun karşılığını onlara en iyi şekilde verecektir. 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.