OSMAN GENÇ’İN GAZETECİSİNİ TEBRİK ETMEK LAZIM

     Aslında yazı başlığını “Devlet her zaman 18 yaşında” olarak atmayı düşünmüştüm. Ancak taa geçtiğimiz Ramazan ayından itibaren sürekli “Ramazan’dan sonra çok şeyler değişecek, Bayram bir geçsin siz bakın neler olacak” diyen Osman Genç’in finanse ettiği gazetenin başyazarının, daha sonraları, yok A Takımı şöyle olacak, böyle olacak, yok Adalet Bakanlığı bilmem nereye ne yazdı da ordan şöyle sonuç çıkacak böyle sonuç çıkacak diye yazıp durduğunu hepimiz gördük. Ben bazen şunu düşündüm, bu A Takımı denen meretin iki nolu sanığı benim, dosyayı da en az elli defa başından dibine okuyup ezberledim, o dosyada bize sıkıntı olabilecek tek bir konu vardı o da görevimiz olmadığı halde Samsunspor’a neden para topladığımız konusuydu. Bunun dışında en ufak bir sorun olmadığını adım gibi biliyordum. Zaten 2013 yılında o davadan beraat etmiştik, sadece Samsunspor’a alınan yardımlar ve Meclis Üyelerine görevleri süresince verilmiş olan laptopların görevi kötüye kullanmaya girip girmediği konusunda dosya içişleri Bakanlığı’ndan izin almak üzere ayrılmıştı. Neticede birileri devreye girip Vezir Hazretleri’ne siyasi sıkıntı verebilmek için dosyanın bu kısmını bozdurmuşlardı ama zaman aşımı nedeniyle o da düşmüştü.

     Bu şehirde bu tür konularda benden önce kimse ne haber alabilir, ne de haber yapabilir… Ama bu konuda Osman Genç’in desteklediği gazatanın başyazarı bu bilgileri de haber yapmıştı. Daha sonra olayın arka planını azıcık araştırınca Turkuaz Medya’ya bağlı bir gazetenin Samsun temsilcisinin Cumhuriyet Savcılığı’ndaki bir görevli tarafından bilgilendirildiği, bilgileri alan zatı muhteruuun da konuyu Osman Genç’in destek verdiği gazatanın başyazarı ile paylaştığını, onun da bunları haber yaptığını öğrendim. Ama Allah öyle bir Allah ki, adamlar yazar, çizer, kuyular kazar, insanları kafasına göre biryerlere koyar, lakin sonunda kendi kazdıkları kuyulara kendileri düşer. Başkalarına yazıp çizmekte maharetli olan bu arkadaşlarımız bakalım şimdi ne yapacaklar? Zira geçtiğimiz hafta Havza Belediyesi’ne gelen Müfettiş dün sabahtan itibaren Canik Belediyesi’nde çalışmaya başlamış. Bu böyyüük yazar, çizer, başyazar arkadaşımız şimdi acaba bunları da yazabilecek mi çok merak ediyorum. Zira Büyükşehir Belediyesi ile ilgili neredeyse her gün yazıp çizme cesaretini gösteren bu arkadaşımız aynı cesareti Osman Genç İle ilgili de sürdürebilecekse onu tebrik edeceğim.

      Diyeceksiniz ki gelen Müfettiş ne için gelmiş, ne yapacak, onu benden çok benim eski Başkanım Osman Genç’in gazatasının başyazarı daha iyi bilir; o yazacak biz de bilgi sahibi olacağız. Eski Başkanım deyince bazılarınız neden böyle yazdığımı merak edebilirler; 2004 yılında Canik Belediyesi’nden Meclis Üyesi seçildiğimden benim de eski Başkanım olur kendileri. Gerçi Ahmet Yeni O’nu ziyarete gittiğinde, “Kaç tane meclis üyen var, kaçı AK Partili?” diye sorduğunda O’na AK Partilileri ve MHPlileri saydıktan sonra “Bir de Komünist Partili Meclis Üyem var” deyince Ahmet Yeni şaşırmış ve “O da kim?” diye sorunca Osman Genç “Kim olacak Adnan Bahadır” demiş. Desin, benim için hiç önemli değil. Partim benim ne dinim, ne imanım, ne de kişiliğimin aynasıdır ama Osman Genç beni ne kadar sevmiş ki bu yakıştırmayı yapmış demekten de kendimi alamıyorum.

    Gelelim Müfettiş’in yapmakta olduğu soruşturma konularına… Müfettiş’in Havza’dan Canik’e geçtiğinden eminim ancak hangi konuları araştıracağı  konusunda net bir bilgim yok, Fısıltı gazetelerinden gelen bilgilere göre Başarı Üniversitesi’ne tahsis edilen arsalarda yapılan imar uygulamalarındaki sıkıntılardan başlayarak çok büyük miktardaki bazı arsa spekülasyonlarına, imar uygulamalarındaki yanlışlıklardan ve vatandaşların şikayetlerinden oluştuğu yönünde iddialar var. Konunun tüm detaylarını şu anda bilmesek de referandumdan önce bu kadar hassas bir dönemde AK Partili bir belediyeye Müfettiş gelmiş ise burada ciddi anlamda bir sıkıntı var demektir. Ben bunu bekliyordum ama şimdi değil, biraz daha sonraki zamanlarda bekliyordum. Demek ki birileri bu konuda düğmeye basmışlar ki olaya müdahale etmek zarureti hasıl oldu.

      Kanaati acizanem şu ki, referandumdan sonra bu şehirde birkaç belediyeye kayyum atanır. Bu belediyelerin hangileri olduğu hakkında da bilgim var ama izin verin de onu da buradan beyan etmeyeyim. Bu güne kadar beni okuyan okurlarım geçmişte yazdıklarımın ne kadarının çıktığını çok iyi bilirler. Önümüzdeki süreçte özellikle Samsun’da siyasetin yeniden harmanlanacağı kanaatindeyim. Bu harmanlama da kimler gider kimler kalır derseniz onu bu günlerde yapılan soruşturmalar tayin edecek. Şimdi Osman Genç’in gazatacısından bu konudaki gelişmeleri yazmasını bekliyorum, çünkü arkadaşımız taa geçtiğimiz Ramazan ayında “Önümüzdeki günlerde çok güzel şeyler olacak” demişti; demek ki bu günleri ta bir yıl öncesinden görmüş ki bunları yazmış. Şimdi bu arkadaşımız geçtiğimiz yıl yazdıklarının devamı niteliğinde olan Canik Belediyesi’nde olup bitenleri de yazarsa, onu alnından öpeceğim diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR