ORUÇ ZULMÜ!

ORUÇ ZULMÜ!
Çin Yönetiminin işgali altında bulunan Doğu Türkistan'da Müslümanlara zulümler artarak devam ediyor. Doğu Türkistan'lı Müslümanların Oruç tutmaları yasaklandı.

ORUÇ TUTMA YASAĞI
Ramazan Ayının bereketi Tüm İslam Coğrafyasını sardığı bu günlerde Çin Yönetimince, işgali altında bulunan Doğu Türkistan'lı Müslümanlara Oruç tutma yasağı getirildi. Geçtiğimiz yıllarda da aynı şekilde uygulama yapılmış Oruç tutan Müslümanlar kâh işkence görmüş kâh öldürülmüştü. Bugün de bu zulüm artarak devam ediyor.


DOĞU TÜRKİSTAN'A DİKKAT
Şehrimizde Doğu Türkistan'da Ramazan Ayında sürmekte olan zulme karşı Sivil Toplum Kuruluşları harekete geçerek, yaptıkları yürüyüş ve açıklamalarla dikkatleri Doğu Türkistan üzerine çekmeyi hedefliyorlar. Önceki gün Türk Ocakları açıklama yaptı dün ise Anadolu Gençlik Derneği yaptıkları açıklamayla Çin Yönetimini kınadı.


ÇİN YÖNETİMİ UYARILMALIDIR
Çin Yönetiminin işgali altında 66 yıldır baskı ve zulümlerle ezilen ve Oruç tutmaları yasaklanan Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik baskı uygulamalarının kaldırılması için Çin Yönetiminin uyarılması yönünde İslam Ülkeleri, İnsan hakları platformları ve Türkiye'nin teyakkuz halinde olması istendi. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.