ORTAYA ÇIKACAK MI?

ORTAYA ÇIKACAK MI?
İlkadım İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Taşhan'ın eski konumuna dönüştürülmesi kapsamında yapılmakta olan Saathane düzenleme çalışmalarına Kale kalıntılarının çıkması nedeniyle ara verildi.

TAŞ DUVARLAR BULUNDU
Saathane Meydanı'nda yapılmakta olan düzenleme çalışmaları esnasında bulunan Tarihi Samsun Kalesi'ne ait taş duvar kalıntılarının çıkması nedeniyle Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi tarafından yaklaşık iki ay önce çalışmalar durduruldu. 

ÇALIŞMALAR DURDURULDU
İlkadım İlçesi Pazar Mahallesi'nde bulunan Şifa Hamamı'nın Buğday Pazarı caddesine bakan bölümünde aylar öncesi altyapı çalışmaları yapılırken Samsun Kalesi'ne ait 2 metre eninde taş duvar kalıntılarına rastlanmış ve Müze tarafından kazı başlatılmıştı. Aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen herhangi bir çalışmanın olmayışı çevre de merak konusu oldu.

KALE ORTAYA ÇIKACAK MI?
Duvar kalıntılarının 823 sene önce 1192 yılında Danişmentliler Döneminde yapılan Tarihi Kale kalıntıları olabileceği belirtilerek çalışmalara ara verildi. Kazı çalışmalarının durması nedeniyle, bölgede dükkanlarını kaybeden esnafta dahil olmak üzere vatandaşlar,"Üzeri mi kapatılacak, yoksa tarihi kale ortaya mı çıkarılacak" sorusunu sormaya başladı. Onur Emirza

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum