'Ortak düşmanımız IŞİD'

'Ortak düşmanımız IŞİD'
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ve ABD'nin görevinin IŞİD'in Suriye veya başka bir ülkenin başına geçmesini engellemek olduğunu bildirdi.

Viyana'da düzenlenen Suriye konulu toplantının ardından açıklamalar yapan Rus Bakan, "Ortak bir düşmanımız var. Bu düşmanın Suriye'yi veya başka bir ülkeyi ele geçirmesini engellemeliyiz" dedi.

Lavrov şu şekilde devam etti:
"Bugün ortak olarak belirlediğimiz prensipler ciddi olarak çalışmaya başlamamızı sağlayacak. Bu çalışma süreci kolay ve hızlı olmayacak, fakat bu süreç aralarında ciddi fikir ayrılıkları olan ülkelerin arasındaki güven duygusunu güçlendirecek. Bugün onlar bir masanın başında oturdular, konuştular. Güven duygusunu güçlendirerek Suriyelilere kendi ülkelerinin geleceğini belirleyebilmeleri için gerekli koşulları sağlayacağımızı düşünüyorum. "

Öte yandan, Lavrov ABD'nin Suriye için daha fazla şey yapabileceğini belirtti. Lavrov, "Suriye yönetiminin talebi üzerine düzenlediğimiz operasyonların başından itibaren ABD'ye eylemlerimizi koordine etmeyi teklif ettik. Amerikalı partnerlerimiz şimdilik sadece olumsuz olaylardan kaçmak için mekanizma kurulması konusunda anlaştı. Fakat daha fazlasını yapabileceğimize ve terörle daha etkili mücadele edebileceğimize eminim. Suriye'deki terör gruplarının listesini belirlemek üzere vardığımız anlaşmanın bu alanda daha ileriye gitmemize sebep olmasını umuyoruz" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.