Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ORTA DOĞU DENİZLERİMİZ

Orta Doğu'da, Türkiye'nin dışında medeni bir devlet yapısında, noksanları da olsa o yolda ilerleyen başka bir devlet çıkmadı. Cumhuriyetimizin yenilikleri, kadın hakları, seçme seçilme, herkese devlet tarafından eşit eğitim, istediği yere gitme hakkı ve daha da çoğaltabiliriz.

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili, yaylaları ovaları verimli toprakları, her türlü ürünler yetişen dünyanın en güzel ülkesinde hep beraber birlik içinde yaşıyoruz. 

Birinci Dünya Savaşı'nın sonunda Orta Doğu'da emperyalist devletlerin sınırları masa başında cetvelle çizdikleri, başları kral oturtturkları, hürriyeti olmayan devletler ortaya çıktı. Fransa, ABD, Rusya gibi emperyalist devletlerin Orta Doğu petrollerine el koyması ve on yıllarca aralıksız sömürmeleri için böyle yönetimler gerekiyordu. 

Suriye'de görüldüğü gibi savaşın tarafları arasında insan hakları, hak, hukuk, kadın-erkek eşitliğine dayalı demokrasi isteyen yok. Yine emperyalist güdümünde devletler isteniyordu.

MHP, bu gelişmeyi gördü. Türkiye, bugün Irak, Suriye, Suudi Arabistan veya Körfez ülkeleri gibi değilse, Atatürk'ün ileri görüşlülüğüne borçlu. Atatürk'ün büyüklüğü sadece emperyalist ülkelere karşı Kurtuluş Savaşı'nı başarıya ulaştırmış bir asker oluşundan başka milli kalkınmayı önemli bulması, tarım ve sanayiye, teknolojik yatırımlara, o dönemde de başlaması, başta kadın hakları sağlayan yenilikler yapması, bilimi esas alan, sanat ve kültürde yenilikçi kurumlar yaratması, resmi dili Türkçe olup, yeni alfabeye geçiş sağlamasıdır. 

Ülkemizde Cumhuriyet yönetimi sayesinde köy çocuğu Cumhurbaşkanı, kadın ise başbakan oldu. MHP, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş düşüncesi üzerinde hizmet vermeye devam eden, siyasi milletçi bir partidir. Ülkemize karşı yapılan her türlü tehditlere karşı sayın Devlet Bahçeli, "Önce ülkem, sonra partim" ilkesiyle hizmet etmeye devam etmekte, her geçen gün parti daha da güçlenmektedir. Gençlerimize çok güveniyoruz. Gelecek onların.

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR