ÖRNEK PROJE

ÖRNEK PROJE
MEMGE, Türkiye’nin en başarılı istihdam projesi

Türkiye’nin en büyük projesi olarak seçilen diğer illere örnek gösterilen istihdam odaklı MEMGE’nin  esnaf yetiştiren okul hüviyetinde…

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  Lokantacılar odası işbirliği ile açılan Türkiye’nin en başarılı projesi olarak seçilen MEMGE  adı verilen aşçılık okulunu ziyaret etti.

 

“GENÇLERİN İSTİHDAMI BENİ MUTLU EDİYOR”

Türkiye’de birçok şehre örnek gösterilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı(ÇSGB) tarafından AB hibe destekli projeler arasında en başarılı proje olarak birinci seçilen Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor(MEMGE) kursunu ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, aşçılık okulundaki sınıfları gezerek aşçı yardımcılığı, pasta yardımcılığı, pideci ve servis elemanı olarak yetiştirilen öğrencilerle bir süre görüştü. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Erdoğan Tok,  buradan mezun olup sektörde istihdam olan kursiyerleri çalışırken gördüğünde çok mutlu olduğunu söyledi.

 

İSTİHDAM ODAKLI…

Projenin yürütülmesinde büyük bir fedakarlık göstererek özveri ile  projeye sahip çıkan Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı’ya teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Belediye olarak gençlerimizin istihdam edilmelerine yönelik projelere çok önem verdiklerini ifade etti.  Aşçılık Okulu'nun esnaf yetiştiren önemli bir eğitim kurumu olduğunu söyleyen Başkan Tok, “ Belediye olarak topluma faydalı bireylerin yetiştirilmesi konusunda önceliklerinin olduğunu belirterek, “Aşçılık okulumuz istihdam garantilidir. Burada profesyonel eğitmenler gözetiminde eğitim alan kursiyerler başarıyı yakalamak için büyük emek ortaya koyuyorlar. Burada ciddi emek var. Eğitimlerini tamamlamak için gayret gösteren kursiyerler önemli aşamalardan geçiyor. Burası, aşçıların, pastacıların ve servis elamanlarının yetiştirildiği bir okuldur. Buradan mezun olanlardan kimisi esnaf olarak, kimisi aşçı, usta ve ustabaşı olarak sektörde  istihdam hayatında yerini alıyor." diye konuştu.

 

BALCI;  “SEKTÖRE ESNAF YETİŞTİRİYORUZ”

Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı ise, MEMGE kursuna ayrı bir önem gösteren Başkan Tok’a teşekkür ederek, "Sektöre esnaf yetiştiren bu kursun varlığından herkes oldukça memnun. Geçen sene 78 kursiyerimizin yarısını istihdam ettik" diye konuştu.

 

4 BRANŞTA  EĞİTİM VERİLİYOR

Bir önceki sene, İlkadım Belediyesi ve projenin başvuru sahibi olan Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığında esnaf okulu hüviyetindeki aşçılık okulunda 78 kişi mezun olmuştu. KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimi, İŞKUR tarafından günlük 10 euro harçlık verildiği, aşçı ve pasta yardımcılığı, pideci ve servis elemanı olarak şehir dışından alanlarında uzman eğitmenlerin ünlü usta aşçıların gelerek dersler verdiği kurstan mezun olanların yüzde 50’si sektörde istihdam edildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.