OPERASYONLAR SİYASETE SIÇRADI

OPERASYONLAR SİYASETE SIÇRADI
Dün yapılan FETÖ/PDY kapsamındaki operasyonda gözaltına alınanlar arasında AK Parti yönetim kurulu üyesi Burhan Erçal’ın da bulunması operasyonların siyasete de sıçradığı anlamına gelmekte

           Ayrıca Dr. Ersin Yılmaz’ın ve Ahmet Giritli’nin de listeye dahil edilmiş olması Yusuf Ziya Yılmaz’a yakın isimlere de operasyon yapılacağı anlamını taşımakta.

     FETÖ/PDY kapsamında yapılan bu gözaltılar aylar önce gazete olarak yaptığımız haberlerin akabinde, aradan epey zaman dilimi geçmesini takiben bu operasyonların gerçekleştirilmiş olması, birçok soruyu akıllara getirdi.  

                                BEKDEMİR PROFOSYONEL ÇALIŞMIŞ

        Gözaltına alınanlar arasında bulunan eski Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir’in hiç bir vakfa üye olmadığı, Zaman gazetesine dahi abone olmadan işini sürdürdüğü hatta bu yılın geçtiğimiz Şubat ayı sonuna dek OMÜ kadrosunda olduğu Hükumetin çıkardığı yasa sonunda özel üniversitelerin hocalarının devlet üniversitelerinde olmasının önü kesilince emekliye ayrılıp Başarı Üniversitesi’nde kadroya geçtiği öğrenildi.

                            KARDEŞİNİN ŞİRKETLERİ DE İNCELENMELİ

      Aylarca gazetemizde haber yaptığımız Copy Center, Samsun Fotokopi Merkezi, Hedef Kopyalama, Ofistek, Fotokopi Ltd. Şti. ve Samsun Fotokopi Çekim Merkezi İletişim Aletleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketlerinin haberlerinde Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hastanelerde, OMÜ’de İl Halk Sağlığı’ndaki ihalelerin büyük bir kısmını Prof. Dr. Yunus Bekdemir’in  kardeşi Emre Bekdemir’in firmalarının aldığını yazmış olmamıza rağmen henüz bu konuda bir çalışmanın yapılmamış olması da acaba korunuyorlar mı sorusunu akıllara getirdi.

                        BAŞARI ÜNİVERSİTESİ’YLE İLGİLİ OLABİLİR

    Dün Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan işadamı Recep Asal, eski Başarı Üniversitesi Rektörü Yunus Bekdemir ve Tarık Kaptan, kuyumcu Ahmet kesici, Dr. Mehmet Nimet İğci, BBP eski İl Başkanı ve Başarı Üniversitesi kurucu üyelerinden Mehmet Karabacak,  Av. Ümit Özata, Kemal Soğancı, Ali Topçu, Nurettin Albayrak, Yaşar Şaban Gürsoy, Gökmen Arıman, Ahmet Ziya Boz, İbrahim Kahraman, Nihat Yılmaz, Mehmet Ali Özköroğlu, Fatih Vuraloğlu gibi isimlerin olması operasyonum Başarı Üniversitesi ile ilgili olabileceği ihtimalini de güçlendirmiş durumda.

                       GEÇ KALINSA DA YENİ GÖZALTILAR SIRADA

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi ve Erçallar Grup ortağı Burhan Erçal da gözaltına alındı. Ayrıca eski KASİAD kurucularından ve Moğolistan eski fahri konsolosu, Sheraton Otel yöneticilerinden Ahmet Giritli'nin de gözaltı listesinde olduğu haber alındı.

Listede bulunan bir ismin de Ersin Yılmaz olduğu, şu an İstanbul'da bulunan Yılmaz'ın, teslim olmak için Samsun'a döneceği öğrenildi. Ahmet Ufuk ERKAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum