Operanın efsanesi Placido Domingo geliyor!

Operanın efsanesi Placido Domingo geliyor!
Elli yılı aşkın kariyerinde gerçekleştirdiği 3600'ü aşkın performansla yüzyılın en büyük tenorlarından biri olarak klasik müzik tarihine geçen Plácido Domingo..

19 Ocak'ta Map İletişim, Pozitif Live ve Piu Müzik işbirliği ile İstanbul'da konser vermeye hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli sahnelerinde yarım yüzyılı aşkın kariyeri boyunca, 140'tan fazla rol seslendiren, 3.600'ü aşkın performans gerçekleştiren, 500'ün üstünde konser yöneten, çoğu tam opera kayıtlarından oluşan 100'ü aşkın albüm çalışmasına imza atan, 9 Grammy ödülü sahibi İspanyol tenor Plácido Domingo, zengin repertuvarını19 Ocak 2015 Pazartesi akşamı Ülker Sports Arena'da İstanbullu müzikseverler için seslendirecek.

Son olarak 30 Ekim akşamı Londra'da gerçekleştirilen iTunes festivalinin kapanış konseriyle, geçtiğimiz ay yayınladığı Akdeniz şarkılarını içeren Encanto del Mar albümüyle ve Londra Kraliyet Opera sahnesindeki Verdi's I due Foscari performansıyla izleyicileri büyüleyen Domingo, ilerleyen yaşına rağmen aktif sanat hayatıyla "operanın kralı" unvanını koruyor. Tenorluğun yanı sıra orkestra şefliği yapan Domingo, Los Angeles Operaevi'nin genel direktörlüğü görevini yürütüyor.

Opera sanatını halka yayan nadir sanatçılardan

Repertuvarı Mozart'tan Verdi'ye, Berlioz'den Puccini'ye, Wagner'den Ginastera'ya çok geniş bir aralığı kapsıyan Plácido Domingo, klâsik operanın 40'ı aşkın baştenor rolünde unutulmaz performanslara imza attı. Rol aldığı opera filmleri, TV programları, doldurduğu plâkları, dünyanın önde gelen şehirlerinde verdiği konserler ve katıldığı müzik şenlikleriyle opera sanatının halka yayılmasında en etkili sanatçılardan biri olarak biliniyor.

1990 yılında İtalya'daki Dünya Kupası için hazırlanan “Three Tenors” konseri ile uluslararası üne kavuşan tenorun, İtalyan Luciano Pavarotti ve Katalan José Carreras ile birlikte verdiği 35 konseri kapsayan turnesinin kayıdı, klasik müziğin en çok satan albüm serisi olarak hafızalarda tazeliğini koruyor.

Tenorluğunun yanı sıra 2009'da Simon Boccanegra'daki bariton başrolünü de söyleyerek sesinin çok renkliliğini kanıtlayan ve bariton roller söylemeye de devam eden Plácido Domingo, 2003 yılı sonu itibarıyla gerçekleştirdiği 144 farklı rol seslendirmesiyle bu alandaki rekorunu elinde tutuyor.

2014 yılında başladığı dünya turnesi kapsamında New York, Berlin, Londra, Madrid, Rio de Janerio ve Milano gibi dünya şehirlerinin ardından İstanbul'da 74 yaş doğumgününden 2 gün önce konser verecek Plácido Domingo'nun konser biletlerine Biletix'ten ulaşabilirsiniz. MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.