OPERA YILDIZLARI AYDIN GÜN İÇİN SAMSUN'A GELİYOR

OPERA YILDIZLARI AYDIN GÜN İÇİN SAMSUN'A GELİYOR
Devlet Opera ve Balesi,2016-2017 sanat sezonunda, doğumunun 100'üncü Yılı münasebetiyle Aydın Gün’ü tüm sahnelerinde bir dizi konserle anmaya devam ediyor.

İlki Mersin’de gerçekleşen, devamında Ankaralı izleyiciye dünya opera repertuvarının en seçkin eserlerinden bölümlerin sunulduğu, Orkestra Şefi Selman Ada yönetimindeki  “Opera Yıldızları” konseri; 6 Mayıs 2017 Cumartesi akşamı bu defa Samsun Opera Sahnesi’nde. ayrıca Türkiye’de operanın kurulması ve gelişmesine çok büyük katkıları olan, Devlet Sanatçısı, rejisör, opera sanatçısı Aydın Gün; opera şeflerinin duayeni, besteci ve aynı zamanda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada’nın yöneteceği konserle Samsun’da saygıyla selamlanacak.

BİRBİRİNDEN DEĞERLİ SANATÇILAR YER ALIYOR
Samsun Opera Orkestrası’nın eşlik edeceği “Opera Yıldızları” konserinde, ülkemizi uluslararası düzeyde başarıyla temsil eden Devlet Operalarının yıldız solistleri; Soprano Deniz Yetim ( İstanbul ) Bariton Caner Akgün ( İstanbul ), Soprano Zerrin Karslı ( Samsun ), Tenor Emrah Sözer  (Ankara ) ve Bas Tuncay Kurtoğlu (Ankara ) yer alıyor. Zengin içeriği ile Samsunlu izleyiciye dünya opera repertuvarının en ünlü eserlerinden seçkilerin sunulacağı, Orkestra Şefi Selman Ada yönetimindeki “Opera Yıldızları”’ konseri Mersin ve Ankara’dan sonra Samsunda’da da heyecanla bekleniyor.

SELMAN ADA KİM?
Besteci, Piyanist, Orkestra Yönetmeni, Eğitimci‘6660 sayılı Harika Çocuklar’ yasası kapsamına alınarak Paris’e gönderilen tek kompozitör ve orkestra yönetmeni olan S. Ada, (1965-1971) devrin en ünlü ustalarıyla çalışarak Paris Milli Yüksek Konservatuvarı’ndan başta piyano bölümü olmak üzere bütün dallarda birinciler birincisi olarak 1971’de mezun oldu.1980’de Paris’e giderek ‘Ecole Normale Supérieure de Musique de Paris’de Opera Korrepetitörlüğü ve Orkestra Yönetimi bölümünü kurarak 27 yaşında ‘Profesör’ ünvanıyla  atandı. Eserleri, ülkemizde ve pek çok ülkede seslendirilen besteci 2014 yılından beri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni görevini sürdürmektedir.
Köksal ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.