ONURSUZLAR UTANDIRDI

Spor Toto birincilik 27. haftasında Samsunspor’un küme düşmesi kesinleşmiş Gaziantepspor karşısında deplasmanda kazanmak adına sahada yer alarak, genç, dinamik, çok koşan, top çeviren rakibi karşısında oyuna kontrollü başladı. Sağlı solu ataklarla rakip kalede gol arayan Samsunspor antep defansını bir türlü açmasını beceremedi. Zaman zaman ev sahibi Gaziantepsporlu futbolcular Samsun kalesinde tehlikeli ataklar gerçekleştirdi .Kalede Sfakis başarılı kurtarışları ile gole imkan vermedi. Samsunspor’un rakibi üzerine baskı kurduğu son dakikalar içerisinde,genç ve dinamik olan Gaziantep defansa imkan vermedi ve ilk yarısı her iki takımın karşılıklı ataklarıyla Sıfır sıfır sona ermiş olduİkinci yarıda oyundan alınarak yerine Kenan oyuna dahil oldu. Samsunspor ikinci yarıya yine baskılı başladı. Mutlak kazanmak arzusunda olan kırmızı şimşekler Gaziantep defansını aşmakta güçlük çekti. Genç Gaziantep ise zaman zaman Samsunspor üzerine gelerek gol arama çabalarıyla dikkat çekti. Samsunspor bu maçı kazanmak arzusunda ortaya koyduğu futbol ile mutlaka ve mutlaka galip gelmenin yollarını arıdı.

Samsunspor bu maçta bir türlü istenilen futbolun ortaya koyamamanın sıkıntısını yaşadı. Top kontrollerinde başarılı olamayıp ikinci yarı rakibine aşırı pozisyon vererek sürekli top kaybı yaşayan kırmızı şimşekler ,Gaziantep kales inde net gol lük bir pozisyona girememenin de sıkıntısı içerisinde ,mutlaka kazanması gereken bu maçta ne yazıktır ki Samsunspor bir netice alamadı.

Dakika 65’i gösterildiğinde oyuna Muhammet Beşir dahil oldu. Oyundan Ufuk Budak dışarı alındı .Samsunspor yapılan bu iki değişiklikle biraz olsun oyunda etkili olmaya başladı .

 Dakika 74’ü gösterdiğinde Samsunspor arzulanan ve istenen gole kavuşmuş oldu. Gökay’ın soldan ortasına iyi yükselen Samaras güzel bir kafa golüyle deplasmanda takımını bir sıfır öne geçirmiş oldu.

 Dakika 82’yi gösterdiğinde ev sahibi Gaziantep’in baskısı sonuç verdi ve bir gol atarak durumu 1.01’e getirdi .Samsunspor 1 Gaziantepspor 1 maç devam etti.

 

Gaziantep spor 90 + 2’yi gösterdiğinde galibiyet golü atarak Samsunspor’u 2-1 mağlup etmesini başardılar. Samsunspor bu maçta istenilen performansını ortaya koyamamasıı ve lig sonuncusu Gaziantepspor’a yenilmesi  sürpriz oldu gibi geliyor bana. Samsunspor’un eline geçirdiği 1-0 lık üstünlüğü muhafaza etmemesi bana göre yanlış. Bir korner golünden 1-1’e gelen maçı uzatma dakikası +2’yi gösterdiğinde malibiyet golunu yemesi ile Samsunspor büyük bir darbe almış oldu ve bu darbede unutulmayacak bir darbe olarak Spor tarihine geçecek.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR