ONURLU MÜCADE

Spor Toto Birinci Lig’in 25. haftasında Samsunspor lig lideri Çaykur Rizespor’u kendi saha ve taraftarlar önünde konuk etti. Maçın Cumartesi günü olmasına rağmen yoğun bir taraftarın maçı seyretmesi ve Samsunspor’a destek vermesi Samsunsporu ateşlemiş oldu. Kırmızı şimşekler bu maça mutlaka kazanmak adına çok iyi bir mücadele ile başladılar, sağlı sollu ataklarla rakip kalede gol arıyan Samsunspor cılız Rizespor ataklarını da kesmesini bildiler, daha oyunun 20. dakikasında ne yazıkki Ahmet Cebe gibi bir oyuncunun sakatlanma sorunu yaşadı ve yerine arkadaşı Ufuk Budak’a bırakmış oldu.Ufuk Budak oyuna dahil olması ile ataklarının daha da sıklaştıran Samsunspor ne yazık ki kontra ataklarla Samsun kalesini zorlamaya çalışan Rizespor’un da ataklarını kesmek zorunda kaldı. Bana göre düşüncemi söylemek sorarsanız  Chiubuke ilk yarıda oyuna dahil olması veya Ayten’in oyuna dahil olması lazım olduğunu inanıyorum. İlk yarının son on dakikası Samsunspor’un Rizespor kalesinde baskı kurması ve zorlu pozisyonlar yakalamasına rağmen golü bulamaması bana göre talihsizlik olarak niteliyorum.

 

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine kırmızı şimşekler oldu. Ev sahibi Samsunspor, Çaykur Rizespor üzerine gittikçe gitti gol bulmak istedi,  golü çok arzuladık ama ne yazık ki Çaykur Rizespor defansının Samsunspor’un yoğun ataklarının kesmesini bildi. Dakikalar ilerledikçe Samsunspor baskısını arttırdı.Bu dakikalarda Enes İslam oyundan alınarak yerine Ayite takıma dahil oldu. Dakika 68’i gösterdiğinde Muhammet Beşir’in yerine Kenan Karışık dahil oldu.

 

Samsunspor yenemezsen de yenilme taktiği yine uyguladı ve başarılıda olduğuna inanıyorum. Samsunspor baskı kurduğu maçta gol yollarını bulamaması mutlak galip gelmesi gerekirken maçta gol atamamış olması da bana göre takımın talihsizliği olarak görüyorum. Yoğun destekleri takımı yapılan değişiklikler takımı ateşlese de yeterli bulunamadı ve Samsunspor, Çaykur Rizespor karşısında, liderden alınan puanın da iyi puan olduğunu yenemiyorsan yenilme taktiğini böylece gerçekleşmiş oldu. Samsunspor zor süreçten geçiyor,  Salı gün yine kendi saha ve taraftarı önünde Elazığspor’la karşı karşıya gelecek bu sıkılaştırılmış ligde Samsunspor Elazığ’ı yenerek puanını 32’ye çıkarmayı hedeflediğine inanıyorum.

Her geçen hafta daha iyi futbol oynayarak ve yapılan teknik direktör değişikliği ile Besim Durmuş hocanın Samsunspor’u  iyi motive ederek daha iyi süreçte yeni bir takım yaratma özelliği içerisinde olduğunu kabul ediyorum.  Samsunspor bundan sonraki maçlarında daha da iyi puanlar toplayarak üst sıralarda yer alıp bu sene ligde tutunacağını umut ediyorum…

 

Herşey büyük SAMSUNSPOR için

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR