ONUR ÖYMEN BAFRA CHP'DE...

ONUR ÖYMEN BAFRA CHP'DE...
Bafra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatı'nda Eski Milletvekillerinden Onur Öymen'in de katıldığı ve Kadın Kolları ile parti teşkilatınca düzenlenen...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ithafen bir yaş pasta kesimi ve çay partisi, partili aday adayı milletvelillerinin de iştirakıyla gerçekleşti.Bafra CHP İlçe Teşkilatı Başkanı Nihat Oktay"Bugün aramızda ülkemizin yetiştirdiği değerli insan büyük elçilik görevlerinde bulunan ve CHP'den milletvekilliği yapan Onur Öymen ve  7 Haziranda yapılacak olan genel seçim için aday adaylarımız Şaban Sevinç, Şevki Yılmaz, Recep Kılıç, Cengiz Sezgin'de bu anlamlı günde, aramızda bulunuyorlar. Onlarında, duygu ve düşüncelerini almak için sözü onlara bırakıyorum" dedi.

Parti binasındaki kutlama ve tanışma, dayanışma gününe Onur Öymen'in yanı sıra Milletvekili Aday Adayları Şaban Sevinç, Şevki Yılmaz, Cengiz Sezgin, Recep Kılıç, partililer ve çok sayıda konuk katıldı. Aday adayları kendilerini tanıtıp yapacakları çalışma ve projeleri anlattılar. Eski Milletvekillerinden Onur Öymen konuşmasında"Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Atatürk,Türk kadınına siyasi haklarını 1930'da verdirmişti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bir yandan Cumhuriyetin kadın hakları konusundaki kazanımlarını bir yandan da Türk kadınının bugün dünya kadınları arasındaki yerini değerlendirmemiz gerekiyor. Meclise girip Atatürk'e saldıranlar da,her şeyi ona borçludur. Atatürk Türkiye'de kadınlarımıza bu hakları verdiğinde,  Fransa 1944'de,İtalya 1946'da, Japonya 1945'de,İsviçre 1971'de, Yunanistan 1952'de, Çin 1947'de kadınlara bu hakları bizden nice yıllar sonra vermiştir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde bütün bu eksiklerimizi açık yüreklilikle tartışmalı ve Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine yükseltmenin yollarını bulmalıyız"dedi.

  CHP Bafra ilçe Kadın Kolları Başkanı Selma Devrim is"8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz kadın ve demokrasi buluşmasına şahsım ve partimiz adına hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum. Bir ülkede hukukun üstünlüğü yoksa, gerçek demokrasi yoksa, insan hakları da yoktur. Kadına nasıl davranıldığı, insana verilen önem ve değerin ölçüsü olduğu kadar, demokrasinin ulaştığı düzeyin de göstergesidir. AKP İktidarının iş başına gelmesiyle birlikte Türkiye'de kaygı verici gelişmelere karşı karşıya kalınmıştır. Kadın cinsiyeti konusunda hükümetin yetersizliğini duyarsızlığını hepimiz biliyor, görüyoruz. Kısa bir süre önce vahşice, barbarca katledilen Özgecan Kızımızın acısı hala kalbimizi yaralıyor.Bu iktidar döneminde kadınları ikinci sınıf gören bir zihniyet ülkemizde egemen olmaya başlamıştır.Kadınların hak ve özgürlükleri konusunda geri gidişten hepimiz derin kaygı duymaktayız. Kadınların karşılığı fiziki saldırılar ve tecavüzler artarken, nasıl çözümleneceği konusunda eğilmek yerine; üniversite gibi üst düzey kurumlarda toplumu yönlendiren adının başında profesör ünvanı bulunan kişilerin kadını hedef gösteren sözleri kaygı vericidir. Kadının nasıl giyinmesi nasıl davranması gerektiği üzerine, kadına giydirilen namus kavramı üzerinden baskı, özünde insan hak ve özgürlüklerine tümüyle aykırıdır. Kadın 'dekolte'siyle tecavüzcüye işaret eden son açıklama üzerine anlaşılmıştır ki; ilahiyat anlamında da dini çarpıtmadan yorumlayan aydın yetiştirilmesi zorunludur"şeklinde konuşurken diğer aday adayları Şaban Sevinç, Cengiz Sezgin ve Şevki Yılmaz da yaptıkları konuşmalarda, Bafra CHP olarak halkımızın kendilerine duydukları güven ve değere bağlı olarak hizmet yarışını sürdüreceklerini ve başarılı olacaklarını dile getirdiler.

Son sözü yne Bafra CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay"Akın var akın, güneşe akın, güneşin zaptı çok yakın"arkadaşlar şeklinde ifade edince Başkanın bu coşkulu sözleri büyük alkışlarlakarşılık buldu.

Ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, üzerinde"8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun"yazılı yaş pasta kesilip konuklara Bafra Pidesi ve içecek ikramında bulunuldu.

Haber: Oktay Zerrin-Bafra

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.