ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SİYASET KARIŞACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SİYASET KARIŞACAK GİBİ GÖZÜKÜYOR

17 Aralık operasyonlarının ardından saflar netleşirken Ak Parti ilçe Belediye Başkan adayları konusunda ince eleyip sık dokumak adına aday tespiti noktasında bir hayli geç kalmış durumda. Normal şartlarda adaylarla ilgili Başbakan'a giden listede kimlerin olduğu belli ancak Başbakan'ın yaptığı Kundak temizliğinin ardından hangi isimlerin silineceği belli değil. Samsun'da bu bağlamda bir temizlik yapacağını sanmıyorum, cemaat toplantılarına katılan bazı ilçe Belediye Başkanları olsa da bu konuda en çok cemaatle içli dışlı olan kişi Vezir Hazretleri olmasına rağmen onunla ilgili herhangi bir işlem yapılmıyor ise diğerleri ile ilgili yapılacağını hiç sanmam. Yaşadığımız şehirde cemaatin tek taraflı olarak beni kendilerine düşman etmiş olmalarına rağmen ben hala daha onlara düşman değilim. Diyeceksiniz ki bunca yapılanlara rağmen hala daha cemaate karşı tavır almıyorsan ne zaman alacaksın, bundan dört beş yıl önce ısrarla ve sürekli olarak aklını kiraya verenleri eleştirdiğim zaman bana kızanlar, bugün cemaate düşman iseler benim diyecek bir şeyim yok. Ben eleştiri yaparken doğruları söylerim, muhataplarımı bitirmek için onların üzerine gitmem.

Devletin her kademesine cemaati yerleştirenler şimdi onları temizlemeye uğraşıyor iseler onlara ne demek lazım siz takdir edin. Geçtiğimiz yıl şahsıma yapılan operasyonla ilgili TMK 10'la yetkili özel Mahkemeye verdiğim ifadede açıkça operasyonun cemaat tarafından yapıldığını kayıtlara geçecek şekilde söyledim ki yarın bir gün ülkede cemaatle yaşanacak sıkıntılar sonucunda elimde delil olsun. Daha aradan bir yıl gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen cemaat hükümet gerginliği olayların arka planını açıkça ortaya koydu, ama ben iki elimi ovuşturarak oh ne güzel oldu demedim. Ben Rabbimden herkesin kalbine göre layık'ının bulmasını istedim o kadar, bunu isterken başkaları için ne istemiş isem kendim için de onu isterim. Bir insan başkası için istediğini kendi nefsi için de istemedikçe Mümin olamaz. Bugün gelinen noktada nerde ise cihan harbi çıkmışçasına aynı ülkede aynı inancı paylaşıp farklı kulvarlarda olan insanlar kavga ediyorlar, hem de öyle bir kavga ediyorlar ki ellerinden gelse karşılarındakileri yok edecekler. Şunu bütün samimiyetimle ifade etmek isterim ki; ben dün cemaatle ilgili ne düşünüyor idiysem bugün de aynı şeyleri düşünmekteyim, ne bir gram ileri, ne de bir gram geri düşüncelerimde en ufak bir sapma olmamıştır.

İnsan hangi inanca mensup olursa olsun asla ve kata aklını kiraya vermemeli, şu ağabey bunu demiş, bu abla şunu demiş şeklideki ifadeler sonunda kendi hayatını dizayn etmemeli, Allah Resulü bir Hadisi Şerifte “Allah'a isyan noktasında kullara itaat edilmez” buyurmaktadır. Bu Hadisi Şeriften anlaşılan şudur bir insan mensup olduğu cemaat veya amiri tarafından inancına uygun olmayan emir ve telkinlere asla tabi olmaz demektir. Allah'ın emrettiği şeyleri bir makamda kalmak ve cemaate hizmet etmek amacıyla yapmamak gibi bir talimat alıp onu uygulayan insanlar akıllarını kiraya veren insanlardır. Bu hangi cemaat, hangi Parti, hangi ideoloji olursa olsun fark etmez. Bu konuda İslam'ın emri bellidir, hiç bir kul bu emri değiştiremez, şayet değiştirmek isterse ona tabi olunmaz. Yıllar yılı bunları biz söyledik kimse ciddiye almadı veya işine gelmediği için duymazlıktan geldi, şimdi ise bu insanlar oldular kâfirlerden daha tehlikeli öyle mi? Benim için beşeri münasebetlerdeki ölçü zamana ve zemine göre değişmez, muhatabım kim olursa olsun ölçü bellidir.

Gelelim önümüzdeki süreçte bu kavga siyasette Ak Partiye zarar verip vermeyeceğine, şunu açıkça söylemekte yarar görüyorum, Cemaatin oy oranı çok ciddi bir oranda olmadığı açıkça ortadadır ancak ellerindeki imkânları devreye koyduklarında ciddi anlamda kamuoyunu etkileyecekleri muhakkaktır. Köydeki Ahmet Efendi, Mehmet efendi cemaat- hükümet kavgasını konuşmuyor herkes ayakkabı kutusunu konuşuyor bunu böyle bilmekte yarar var. Şehirde yaşayan bilinçli insanlar yapılan operasyonu cemaat operasyonu olarak değerlendirseler de ortada olan insanların kafaları ciddi anlamda bulanmış durumda olduğu bir gerçek. Ak Parti İlçe Adayları belli olduktan sonra bu savaş daha da kızışacak gibi gözüküyor, zira cemaat nerde Ak Partiye zarar verebilecekse kimsenin gözünün yaşına bakmadan dosyaları çarşaf çarşaf ortaya çıkaracaktır. Şehrimizdeki adayların benim bildiğim ve piyasaya çıkmayan dosyaları ortaya çıkarılır ise yandı keten helva haberiniz olsun. Belediye Başkanlığı döneminde edindikleri mallardan tutun da yatıp kalktıkları hatunlar, yaptıkları imar tadilatları dosyaları ortaya çıkarsa bu insanları kimse kurtaramaz haberiniz olsun. Ülkemiz için hayırlısı ne ise onun olması temennisiyle kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR