‘’ONLARIN VAAT ETTİKLERİNİ BİZ ZATEN GERÇEKLEŞTİRDİK.’’

‘’ONLARIN VAAT ETTİKLERİNİ BİZ ZATEN GERÇEKLEŞTİRDİK.’’
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ’öğrenciler, işe girdikten sonra kredi ödemeleri başlayacak‘’ vaadini eleştirerek....

 ’'Uygulama zaten böyle. Onların vaat ettiklerini biz zaten gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz’’ diye konuştu.

Seçim çalışmalarına devam eden Bakan Çağatay Kılıç memleketi Samsun’da İlkadım; Tepecik, Karadamut(Çatkaya), Badırlı Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlar yağmura rağmen Bakan Çağatay Kılıç’ın ziyaretine yoğun ilgi gösterdi. Bakan Çağatay Kılıç’ın vatandaşlarla sohbetinin hedefinde muhalefet liderleri vardı.

Eskişehir”de yaptığı mitingte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘’öğrenciler, işe girdikten sonra kredi ödemeleri başlayacak. ‘’ vaadinde bulunduğuna dikkat çeken Bakan Çağatay Kılıç, mevcut uygulamanın zaten bu şekilde işlediğini belirtti.

“Öğrenciler aldıkları kredinin ödemesine öğrenim bittikten sonra 2 yıl içerisinde başlıyorlar. Eğer sigortalı olarak işe başlayamadıysanız, başvurunuzu yaparak geri ödemenizi erteliyorsunuz” diyen Bakan Çağatay Kılıç ‘’ Onların vaat ettiklerini biz zaten gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Zaten şu anda öğreniminizi bitirdiğinizde 2 yıl içinde ödemeniz gibi bir durum yok. Sayın Kılıçdaroğlu, yanında çalışan arkadaşların kendisine vermiş olduğu bilgi notu ve brifinglerle çeşitli konularda bilgilendiriliyor. Ama kendisi de bazı araştırmaları yapmalı ki doğruları görsün.’’ dedi

Kredi Yurtlar Kurumunun faaliyetlerine ilişkin bilgiler de veren Bakan Çağatay Kılıç,2002 öncesi beslenme yardımının 11 TL olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

“Bizim şu anda verdiğimiz beslenme yardımı; sabah 2.5 TL, akşam 5.5 TL, aylık 240 TL Sadece KYK’da  kalan öğrencilerimize değil  üniversite öğrencilerimize de  kredi ve burs imkanı sağlıyoruz. Öğrencilerimize, lisan için 330, lisansüstü için 660 ve doktora için de 990 TL burs ve kredi veriyoruz. Bunun sayısı 2002 yılında 450 bin civarında iken şu anda 1 milyon 400 bine gelmiş durumda.”


"Muhalefet liderleri 'başarısız olursak istifa ederiz' diyemiyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, siyasi partilerin amacının seçimlerden birinci parti çıkmak olması gerekirken Türkiye’de muhalefet partilerinin böyle bir kaygısı olmadığını belirterek, “Onların derdi iktidar olmak, hizmet etmek değil, koltuğu tutmak” şeklinde konuştu. Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:

‘’Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, 'Ben 2015 seçimlerinde 7 Haziran'da sandıktan birinci parti olarak çıkmazsam görevi başka bir arkadaşıma devredeceğim. Kendimi başarısız addederim' diyor. Muhalefet liderleri Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli,Sayın Demirtaş  bahane aramaksızın,  'Biz seçimden birinci parti çıkmazsak istifa ederiz,  görevimizi başka bir arkadaşa devrederiz'  diyemiyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu bir de hedef koymuş yüzde 35'lerle başladı. Şimdi zannedersem yüzde 26'lara indiler.  Sayın Bahçeli'nin zaten böyle bir gündemi yok.’’


Bakan Çağatay Kılıç gençliğe bizimle yürü çağrısı yapan MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de mesaj gönderdi. Bakan Çağatay Kılıç Türkiye’de seçilme yaşını sonra  25’e düşürdüklerini hatırlatarak. ‘’18’e düşürmek üzere Anaya Komisyonumuzda ki o gün hükümeti temsilen ben bulunuyordum komisyonda. Muhalefette olan siyasi parti mensubu bir milletvekili Meclis'te sağına ve soluna 18 yaşında iki delikanlıyı aldı ve çıktı “Bunlar mı memleketi yönetecekler? Bunlar mı ülkemizi yönetmek üzere talip olacaklar?” diye onları çok onur kırıcı bir şekilde resmetti.’’ diye konuştu.

Bakan Çağatay Kılıç, Samsun programı çerçevesinde ayrıca Emine ve Köksal Gürtaş çiftinin nikah törenine katıldı. Evlilik cüzdanını geline veren Bakan Çağatay Kılıç çifte ömür boyu mutluluklar diledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.