ONLARI EVLADIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ

ONLARI EVLADIMIZ OLARAK GÖRÜYORUZ
Türkiye-Moritanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında Moritanya’yı ziyaretinden sonra üzeri kapatılmış tarihsel bağlarımız tekrar filizlenmeye başlamıştır.

Bir dizi programlara katılmak üzere Moritanya'da bulunan T.B.M.M. Türkiye-Moritanya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Moritanya ile var olan üzeri kapatılmış tarihsel bağlarımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılında Moritanya’yı ziyaretinden sonra filizlenmeye başlamıştır. İki ülke arasındaki dostluk, sosyal kültürel ve ekonomik iş birliğini kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu anlamda çok önemli kaynaklara sahip olan Moritanya da kaynaklarını değerlendirerek bölgesinde güçlü konuma geleceğine inancımız tamdır." dedi.Türkiye Maarif Vakfı bünyesinde bulunan Moritanya Maarif Okulları'nın mezuniyet törenine de katılan Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Ekonomi ve teknoloji anlamında daha yukarıya çıkabilmek için hükümetimizin, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla kurulan Turkiye Maarif Vakfı Okulları, dünyada parlayan bir yıldız olarak değerinin artarak takdir gören  eğitim kurumudur.

b51ab3b0-dfb8-420a-8010-0e714ac66612.jpg

ÜLKELERİ İÇİN ÇALIŞACAKLAR
Moritanya ile Türkiye arasında bir elçi vazifesi görmek, ilişkilerimizi geliştirmek, sosyal- hukuki alanda değerlerimizi paylaşmak için Maarif Vakfı bu anlamda önemli bir yere sahiptir. Bizler ensar ve muhacir anlamına değer katan bir ülkenin vatandaşlarıyız. Bunun için kurulmuş olan vakıfa, ‘’Maarif Vakfı’’ ismi verilerek bütün dünyadaki eğitime katkı sağlamak, burada yetişen gençlerimizin her birini geleceğimize taşımak ve faydalı olmalarını sağlamak bizlerin temel gayesidir.Maarif Vakfı Okulları'ndan, Türkiye’ye gelen her bir öğrencimizi evladımız olarak görüyoruz. Yetişmiş insan kaynağının önemli olduğu günümüzde, ülkemizde alacağı bilgi, birikim ve tecrübe ile yetişmiş bir insan olarak Moritanya’ya geri dönerek ülkeleri için çalışacak, üretecek ve katkı sağlayacaktır. 

f3200125-9e1d-4c05-ba1d-18557063ce44.jpg

DÜNYA GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜ
Şunu da belirtmek istiyorum ki; Dünyada, Türkiye’nin bayrağını dalgalandırdığını, Dünyaya Türkçe öğrettiğini iddia edenler, Türkiye ve dünya insanlarını nasıl sömürdüğünü, kendi çıkarları doğrultusunda nasıl kullandıklarını, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de kanlı darbe yapmaya çalışarak gerçek yüzlerini ortaya koymuşlardır.İşte Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve destekleri ile kurulan, Türkiye'nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı haline gelen Maarif Vakfı Okulları, bu hain yapılara yurt dışında da göz açtırmayarak, İlmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak, iyi insanların yetişmesi için öncülük etmektedir.
Bu anlamda Türkiye Maarif Vakfı'nın yürüttüğü eğitim  faaliyetlerinden ötürü tebrik ediyor, başarılar diliyorum ." 

9bd226b8-ad5b-4702-af30-959b62e83e2b.jpg

BÜYÜKELÇİ BİLİR'E ZİYARET
Moritanya da gerçekleştirdikleri programlarında heyete refakat eden Büyükelçi Mehmet Bilir’i de makamında ziyaret eden Milletvekili Köktaş, "Moritanya ile Türkiye arasında dostluğa dayalı her alanda hızla gelişen karşılıklı diyaloğun dahada güçleneceğine inanıyoruz. Büyükelçimize ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.