ONİKİ BUÇUK YIL HAPİS

ONİKİ  BUÇUK YIL HAPİS
Büfede uyuşturucu ticaretine 12.5 yıl hapis

SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan  Mikail Yerli (35), 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada tutuksuz yargılanan 3 sanık ise beraat etti.

Yaklaşık 4 ay önce İlkadım İlçesi Reşadiye Mahallesi'nde Mikail Yerli'ye ait büfeye baskın yapan polis, aramada 4 paket halinde 30 gram bonzai, 1 ekstasy hap, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirdi. Polis Mikail Yerli ile olayla bağlantısı olan Ahmet Y. (19), Yunus B. (26) ve Serkan K.'yı (34) uyuşturucu ticareti ve 6136 sayılı silah kanununa muhalefet suçlarından gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mikail Yerli çundan tutuklanırken, diğer üç şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'TÖVBEKARIM' DEDİ

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu  yargılanan Mikail Yerli ile başka suçtan tutuklu bulunan ancak bu davada tutuksuz yargılanan sanıklardan Serkan K. bugünkü karar duruşmasında hazır bulunurken, Yunus B. ile Ahmet Y. duruşmaya katılmadı. İnebolu M Tipi Cezaevi'nde yatan tutuklu sanık Mikail Yerli, görüntülü katıldığı duruşmada mahkeme heyetine, "Ben 5 yıl önce tövbe ettiğim bir suçtan dolayı yargılanıyorum.  Zamanında polisle işbirliği yapıp bonzai yakalattım. Uzun süredir tutukluyum. İşyerim kapalı olduğu için ailem ekonomik olarak zor durumda ve devletin verdiği 400 lira ile geçiniyorlar. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi. 

İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Mikail Yerli'ye uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası verirken, tutuksuz yargılanan üç sanığı ise beraat ettirdi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.