ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN
Trafikte yaya önceliği bilincini oluşturmak ve yaya geçidi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' kampanyası kapsamında Samsun ve İlçelerinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, yaya öncelikli trafik anlayışı için Vali Osman Kaymak'ın öncülüğünde ilkokul öğrencileri, trafik polisleri ve engelli bireylerin katılımıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler, vatandaşlara ve araç sürücülerine yaya geçidi kullanımında daha dikkatli olunması için kırmızı düdük çaldı, Vali Kaymak ile okul önlerindeki kazalara dikkati çekmek için birlikte yaya geçidinden geçti."Yaya öncelikli trafik" için basılan broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte Kaymak ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, araç sürücülerini yaya geçidinden geçen vatandaşlara ve öğrencilere karşı daha bilinçli olmaları konusunda uyardı.  Kaymak, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile yaya geçitlerinde vatandaşlara öncelik verilmesinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Yayanın yaya geçidine ayağını attığı anda trafiğin durması gerektiğini vurgulayan Kaymak, bu anlayışı hem Samsun'da hem Türkiye'de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığında yerleştirmeye çalışacaklarını anlattı. Bu tür toplumsal projelerin öncelikle toplumun sahiplenmesiyle başarılı olacağına işaret eden Kaymak, "Bizler öncülük yapıyoruz ama halkımızdan anlayış bekliyoruz. Bu, medeni toplumların bir göstergesidir.

sayfa-manseti-(1).jpg

sayfa-manseti-(5).jpg

Yayalara öncelik verilmesi ve kurallara uyulması, toplumun gelişmesini gösterir. Samsun olarak ilk adım şehri olduğumuzu söylüyoruz. 'Her şeyde öncüyüz.' diyoruz. İnşallah bu projede de Samsunlulardan anlayış bekliyorum." ifadelerini kullandı. Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu da etkinlikten mutlu olduğunu dile getirerek, "İnanıyorum ki bundan sonra halkımız engellilere ve çocuklara yaya geçidinde destek verecektir. Bu programdan dolayı İçişleri Bakanlığımızı ve Emniyet Müdürlüğümüzü kutluyorum. İnşallah bunun gibi projeler devam eder, halkımız çok daha iyi şekilde bu konuda bilinçlenir." dedi. Kaymak, daha sonra 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. 

sayfa-manseti-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.