ONAY GENÇ PİYANİSTLERLE

ONAY GENÇ PİYANİSTLERLE
Eğitime ve genç yeteneklerin desteklenmesine büyük önem veren Devlet Sanatçısı ve Dünyaca Ünlü Piyanist Gülsin Onay her fırsatta ustalık sınıfı çalışmaları yapıyor.

GÜLSİN ONAY İZMİR'DE GENÇ PİYANİSTLERLE BULUŞTU

 Bu yıl sömestr tatilinde İKSEV tarafından organize edilen ustalık sınıflarında, yetenekli gençlerle çalıştı.

Devlet Sanatçısı Dünyaca Ünlü Piyanist Gülsin Onay : "En güzel şey gençlere yol göstermek.. O kadar çabuk ve iyi anlıyorlar ki.. Harika bir potansiyel var, üç günlük çalışmalarımızda adeta dönüşüme uğradılar ve müthiş ilerlediler genç piyanistler.."Ünlü sanatçı İzmir'den İstanbul'a geçerek, 7 Şubat'ta Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde Mozart, Liszt ve Chopin'in eserlerinden oluşan bir program seslendirecek. 2015 içinde ve 2016 başında Lüksemburg, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Tekirdağ ve Ankara'da keman sanatçısı oğlu Erkin Onay ile ayakta alkışlanan Gülsin Onay, duo konserlerine Şubat ayında Almanya ve İngiltere'de devam edecek.

TEMALI ESERLER YER ALACAK
13 ve 15 Şubat'ta Almanya'nın Münster ve Düsseldorf kentlerinde, Yunus Emre Enstitüsü, Türk Alman Dostluk Derneği ve Münster Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen konserlerde, dostluk derneğinin 100.yılı şerefine birlikte çalacak olan ikilinin programında, Devlet Sanatçısı ve Dünyaca Ünlü Piyanist Gülsin Onay’ın Türk temalı eserler yer alacak. Mozart'ın Alla Turca sonatından, Ekrem Zeki Ün ve Adnan Saygun'un eserlerine uzanan programı, Alman ve Türk dinleyicilere sıra dışı bir müzikal uyum içinde sunacaklar. Mayıs ayından bu yana İngiltere'nin St.Albans kentinin belediye başkanlığını yürüten Salih Gaygusuz'un davetlisi olarak, 27 Şubat'ta St.Albans' Abbey'de bir yardım konserinde, bu kez Beethoven, Brahms ve Saygun'un keman-piyano eserlerini seslendirecek olan ikili, 2 Mart'ta Londra Büyükelçiliği'nde bir konser verecekler. 

BİR DİZİ KONSER VERECEK
Halen Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nda keman sanatçısı olarak görev yapan ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nda ders veren Doçent Erkin Onay ve Devlet Sanatçısı dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Mart içinde Brezilya ve Nisan'da Japonya'da bir dizi konser daha çalacaklar. 
Köksal  ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.