OMÜSEM’de Bilirkişilik Eğitimleri Devam Ediyor

OMÜSEM’de Bilirkişilik Eğitimleri Devam Ediyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezince (OMÜSEM) organize edilen, bilirkişi olarak görev yapabilmek için zorunlu olan Bilirkişilik Temel Eğitimi, Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil, Prof. Dr. Mustafa Tiftik eğitimciliğinde devam ediyor..

Katılımcılara; Teorik eğitimde: Yargılama hukukunun genel ilkeleri, bilirkişilik mevzuat hükümleri,bilirkişinin taşıması gereken nitelikler, bilirkişinin yetkileri ve yükümlülükleri, bilirkişinin uyması gereken temel ve etik ilkeler, ispat faaliyeti ve bilirkişi incelemesinin usul ve esasları, teknik konu-hukuki konu ayrımına ilişkin usul ve esaslar ile rapor yazım usul ve tekniği ile uygulama eğitiminde: UYAP Bilirkişi Bilgi Sisteminin kullanılması, katılımcıların bireysel veya heyet hâlinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme, uygulama gözetimi faaliyetlerini de kapsayan toplamda yirmi dört saat süren eğitimle donanımlı hale getiriliyor.

OMÜSEM Eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitimin sonunda devam şartlarını yerini getiren katılımcılara “Katılım Belgesi” verilecek.

Yoğun ilgi gören eğitimin, beşincisi 10, 11, 17, 18 Kasım 2018 tarihlerinde yapılacak. Ayrıntılı bilgiye OMÜSEM’in kurumsal web sitesinden ulaşılabilir.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.