OMÜ'LÜ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK PROJE

OMÜ'LÜ ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK PROJE
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri "Bir Kitapta Senden Olsun" adlı proje kapsamında kitap bağışında bulundular

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri Sevilnur Ahlatcı, Selvi Karaoğlu ve Fazilet Aynacı; Hacınaipli İlk-Ortaokulu’na "Bir Kitapta Senden Olsun" adlı proje kapsamında kitap bağışında bulunarak öğrencilerimize kitapları ve kitap okumayı sevdirebilmek amacıyla, Okul Müdürü Celal Boz’un önderliğinde okulda gün boyu etkinlikler 
gerçekleştirdiler. 

Samsun'un Canik ilçesindeki Hacınaipli İlk-Ortaokulu Projeyi yürüten Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerinden  Sevilnur Ahlatcı, Selvi Karaoğlu ve Fazilet Aynacı; Okul Müdürü Celal Boz ile birlikte  Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar´ı makamında ziyaret ettiler. 

HİTAP ETTİKLERİ KİŞİLERDE ETKİ DE UYANDIRIRLAR
Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar proje ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen bir kişi, öncelikle kendine olan güvenini artırır. Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirerek, geniş bir görüş açısı sağlar ve olayları inceleme yeteneği kazandırır. Ayrıca okuyan kişiler çok okumanın beraberinde getirdiği zengin kelime dağarcığına sahip oldukları için, hikmetli ve etkileyici konuşarak, hitap ettikleri kişilerde etki de uyandırırlar. Bu etki ise insanlarla ilişkileri güçlendirmekte ve kişiye daha sosyal bir karakter kazandırmaktadır. Dahası, geniş kelime dağarcığı, insanın daha fazla kavramla düşünebilmesini de sağlar. Yani düşünce kapasitesini ve kültür düzeyini artırır. Boş zamanlarımızı, çoğunlukla hiçbir yararlı bilgi aktarmayan televizyon karşısında geçirmek yerine, kitap okuyarak değerlendirirsek, edindiğimiz bilgi ve kültür sonucunda toplum  içinde etkin bir kişiliğe sahip oluruz "dedi.


KULLANMALIDIR VE BUNDAN FAYDALANMALIDIR
Okuyarak kendini geliştiren kişiler, elbette çevrelerinde gelişen olaylara hakim olacak ve eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanacağını  vurgulayan Müdür Uzunlar," Bu amaçla ve bu çerçevede yetişen çocuklarımızda geleceğimizin mimarları olacaklardır. Geçmişte ve günümüzde olan olayları ve gelişmeleri bize aktaran araç olan kitabı her insan kullanmalıdır ve bundan faydalanmalıdır. Kitap okumayan bir milletin karanlığa gömülmeye mahkum olduğunu belirterek, bu vesile ile ilçemizin en uzak mahallelerinden birinde çocuklarımıza okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan ve okulumuza kitap bağışında bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü öğrencilerine teşekkür ediyorum "diye konuştu.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.