OMÜ'lü öğrenciler ayakta alkışlandı

OMÜ'lü öğrenciler ayakta alkışlandı
Samsun Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Kampüsü'nde düzenledikleri ''Kadına Şiddete karşı El Ele'' konulu konferansla üniversite öğrencilerini Kadına Şiddet konusunda bili

Samsun Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı 2. sınıf öğrencilerinden Gökay Tuncay ve Selin Uzun Öğretim Görevlisi Şadiye Nur Güleç'in koordinatörlüğünde gerçekleşen ''Kadına Şiddete Karşı El Ele'' adlı sosyal sorumluluk çalışması kapsamında düzenlenen konferansta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Psikolog Dilara Yılmaz Güzel Sanatlar Fakültesi OMÜ Sahnesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

o2.jpg

KATILIM YOĞUN OLDU

Konferans, kadına şiddetle ilgili fiziksel, ruhsal, ekonomik, kültürel etkenlere, şiddet gören kadınların hangi kurumlara başvuracaklarına ve şiddet sonrası psikolojik ve fisiksel olarak kadınların nasıl etkilendiği konulara dikkat çekti. Konferansa, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Taner Yıldız, Öğr. Gör. Olcay Özışık Yapıcı, Pazarlama ve Reklamcılık Böl. Bşk. Esma Gökmen ve çok sayıda öğretim elemanı katıldı.

o-001.jpg

ERKEKLERİN BİLİNÇLENMESİ ŞART

Samsun Meslek Yüksekokulu Müdür Prof. Dr. Güray Erener, kadına her türlü şiddete karşı olduğunu bu konuda özellikle erkeklerin bilinçlendirilmesi gerektiğini kadına şiddetin ortadan kaldırılmasına yönelik hassasiyetini belirtti. Neşet Ertaş'ın, ''Kadınlar insandı, erkekler insanoğlu'' sözlerini hatırlatan Erener, kadınların toplumdaki önemine vurgu yaptı.

o1.jpg

ÖĞRENCİLER CANLANDIRMA YAPTI

Güzel Sanatlar Kampüsü'mde OMÜ Sahnesi'nde öğrenciler tarafından yapılan sözlü ve fiziksel şiddet görmüş kadınları sahnede kısa bir gösteri ile canlandırdılar. Yapmış oldukları bu gösteri çok fazla alkış ve beğeni topladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.