OMÜ’de Sıfır Atık Liderleri Yetişiyor

OMÜ’de Sıfır Atık Liderleri Yetişiyor
Samsun Teknopark’ın koordinatörlüğünde ve OMÜ iş birliğiyle yürütülen “OMÜ’de Sıfır Atık Liderleri Yetişiyor” projesi kapsamında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Teknik Destek Programından desteklenen projenin protokolü imzalandı.

OMÜ Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen arasında imzalanan protokol ile OKA, projeye finansal destek sağlayacak.

aomu-5.jpg

“Sıfır atık bir yaşam tarzıdır”

OMÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yüksel Ardalı, geri dönüşüm ve atık yönetimi ile ilgili sunum yaptı. Sıfır atık prensibinin avantajlarından söz eden Ardalı, “Sıfır atık prensibi ile israfın önüne geçilmesi, ekonomik kazanımlar, enerji tasarrufu, ham madde, temiz üretim, çevre koruma, duyarlı tüketici gibi avantajlar sağlanıyor. Üniversite olarak çevre sorunları alanındaki çalışmaları teşvik etmek, duyurmak, bilgi alışverişini hızlandırmak ve kamuoyunu aydınlatmak amacı ile eğitim programları, seminer, kurs, konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz. Sıfır atık, sadece atık ayrıştırmak değildir; vizyondur, bir yaşam tarzıdır.” diye konuştu. Ayrıca Ardalı, Sıfır Atık Yönetim Sistemi’nin Teknopark’ta da kurulacağını sözlerine ekledi.

aomu-4.jpg

Sıfır Atık Projesi’ne OKA’dan destek

OKA olarak Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat’ta faaliyet gösterdiklerini belirten OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise OMÜ ile olan paydaşlıklarına dair şunları dile getirdi: “OMÜ’de Sıfır Atık Liderleri Yetişiyor projesinin en önemli özelliği, liderlerin yetiştirilmesi yani eğiticilerin eğitimi olacaktır. Diğer kamu kurumlarında da bu kişileri yetiştirebilirsek deyim yerindeyse ‘su damlası’ etkisi oluşturacak ve arkası gelecektir.”

 “Proje, yeşil kampüs amacımıza hizmet edecek”

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran ise iş birliği hakkında şunları söyledi; “Projenin, bizim uzun vadedeki ‘yeşil kampüs, yeşil üniversite’ amacımıza hizmet edeceğine inanıyorum. Bu tür çalışmaların yine Teknopark aracılığıyla devam edeceğini biliyorum Bu üniversitemizin ülkemize, bölgemize yaptığı katkıya açık ve net bir örnek. İnşallah bu tür örnekleri daha sık görürüz. OKA’ya bu konuda verdiği destek için teşekkür ederim. Ülkemize de yararlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.