OMÜ’de “Sessizliğe Ses Ver “ İşaret Dili Konferansı

OMÜ’de “Sessizliğe Ses Ver “ İşaret Dili Konferansı
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Gençlik Topluluğu’nun düzenlediği ‘’Sessizliğe Ses Ver ’’ İşaret Dili konulu konferans Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa;  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitmeni Neslihan Kurt, OMÜ Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gençlik Topluluğu Başkanı Ertan Atasayar, katılımı için Neslihan Kurt’a ve öğrencilere teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan da bu gibi etkinliklerin üniversitelerde gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirterek Gençlik Topluluğu yönetimine teşekkürlerini iletti.

“OMÜ’de bu alanla ilgili çalışmaların olması çok güzel”

Neslihan Kurt, böyle bir platforma davet edildiği için çok mutlu olduğunu belirterek, ‘’İşitme engelli bir anne babanın kızıyım, yani bir kodayım ve koda olmaktan da gurur duyuyorum.  Ondokuz Mayıs Üniversitesi işaret dili ve eğitimi alan bir üniversite ve bu alanla ilgili çalışmalarının olması çok güzel bir adım. Bununla ilgili önerim eğitmenlerinizi iyi seçmeniz. ’’ diye konuştu.  

Okan Bayülgen ile nasıl çalışmaya başladığını da katılımcılarla paylaşan Kurt,  Bayülgen’in programına katılan bir grup işitme engellinin Bayülgen’e güldüklerini ama anlamadıklarını söylemesi üzerine çevirmen olarak işe başladığını söyledi.  “Dünyada ilk kez bir Talk Show programında çeviri yapmaya başladık, daha önce hiç yapılmadı. ‘’  diyen Kurt, işaret dilinin önemine dikkat çekti.

Soru cevap şeklinde devam eden konferansın sonunda OMÜ Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tamer Aslan, Neslihan Kurt’a teşekkür belgesini takdim etti.

Etkinlik, katılımda bulunan öğrencilere sertifika verilmesiyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.