OMÜ’DE SAMSUNPORT KONUŞULDU

OMÜ’DE SAMSUNPORT KONUŞULDU
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu, Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’yi (SAMSUNPORT) tanıtan bir konferans düzenledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen konferansa SAMSUNPORT Liman Müdürü Bedir Yıldırım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Sağlam, akademisyenler ve bölüm öğrencileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Metin Sağlam, “ Uluslararası Ticaret ve Lojistik genç ve henüz mezun vermemiş bir bölümümüz. Topluluğumuz da yeni kurulmuş bir topluluk ve bugün ilk etkinliğini gerçekleştiriyor. Bundan sonrasının istikrarla gelmesini temenni ederek kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

“Liman işletmeciliği katma değeri yüksek bir sektör”

SAMSUNPORT Liman Müdürü Bedir Yıldırım konuşmasına konferansa davet edilen ilk konuşmacı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Yıldırım, “Samsun limanı şehrimiz için büyük önem arz ediyor. Bunun akademisyenler tarafından anlaşıldığını görmek bizim için mutluluk verici. Liman işletmeciliği katma değeri yüksek olan bir sektör. Dolayısıyla desteklenmesi ve ilgi duyulması gereken bir öneme haiz.” diye konuştu.

Liman özelleşmesi hakkında da bilgi veren Yıldırım, ”Samsun Limanı 2010 yılında özelleşti ve SAMSUNPORT olarak yoluna devam etti. Özelleştirmenin getirdiği katkıları sayarsak; istihdam olanaklarının ve ilin ekonomisine sağlamış olduğu katma değerin çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Liman işletmeciliğinde yabancı dil önemli”

Bedir Yıldırım konferans süresince liman konumu, liman ekipmanları ile SAMSUNPORT’ta verilen gemi, konteyner, kargo, demiryolu taşıma ve atık hizmetleri konusunda bilgi verdi.

Konferansın sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Yıldırım, “Arayan değil aranan eleman olun” tavsiyesinde bulundu. Liman işletmeciliğinde özellikle yabancı dil bilmenin zorunluluğundan bahseden Yıldırım,” Okullarınızdan donanımlı bir şekilde mezun olun. Bir işveren sadece donanımlı gördüğü kişiyi işe alır. Eğitim hayatınız boyunca çalışacağınız sektörün mevzuatını takip edin ve bilgilerinizi güncel tutmaya çalışın.” dedi.

Konferansın sonunda Uluslararası Ticaret ve Lojistik Topluluğu Başkanı Büşra Gebeş tarafından Bedir Yıldırım’a teşekkür belgesi verildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.