OMÜ’DE KÖK HÜCRE ÇALIŞMALARI

Kök hücre çalışmalarının, son yıllarda sağlık alanında, önemli mesafelerin alınmasına katkı sağladığı görülmektedir. Özellikle kısırlık tedavisinde ve kanser çalışmalarında başvurulan bir tedavi şekli haline geldiğini duymaktayız. OMÜ’nin, bir çok konuda önemli çalışmaları bulunurken, bu konuda da iddialı olduğu görülmektedir. 

Çocuk sahibi olma arzusu fıtri bir duygudur. İnsan neslinin devamı için, her canlı gurubu gibi insanların da üremeleri gerekir. Bunun için doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlerin bir çok tıbbi yönteme başvurdukları bilinmektedir. Bu konuda; öncelikle, tıbbi yöntemleri deneyen vatandaşlarımızın, ihtiyacı olan tedavi süreçlerinin tamamını, OMÜ Tıp Fakültesi bünyesinde bulabilmektedirler. Kök Hücre Merkezi’nin bu konudaki çalışmalarının, belli bir aşamaya geldiğini ve OMÜ bünyesinde ihtiyacın karşılanabileceği duyumlarını da almaktayız.

Kanser tedavisi de günümüzün sorunları arasında yer almaktadır. Bu hastalığın tedavisinde Kök Hücre uygulamasının etkili olduğu ve tedavi süreci içinde bu yöntemin de kullanıldığı artık herkesin malumudur. OMÜ Kök Hücre Merkezinin bu konudaki araştırmalarının olumlu cevaplar verdiğini, tedavi görenlerin beyanlarından öğrenmekteyiz. 

Rektörlüğün de, Kök Hücre Merkezinin, sözünü ettiğimiz hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere yaptığı araştırmaları, gerek imkan ve gerekse mali olarak desteklemektedir. Kök Hücre Merkezinin yaptığı çalışmalarla elde edilecek çözümlerin sadece Samsunlu hastalara değil, başta Karadeniz olmak üzere, tüm ülke vatandaşlarına sunulmak üzere, geniş bir eksende yürütüldüğünü görmekteyiz. 

ÖMÜ Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz ÜNAL hocamızın, “Sağlık Turizm”iyle ilgili düşüncelerini biliyoruz. Çok yakın zamanda OMÜ; sağlık turizminin gözdesi olacak, böylece yurtdışından da ilimize bu vesileyle turistler gelecektir. Göz, Kanser, Organ Nakli, Kısırlık, Saç Dikimi, Cilt gibi alanlarda avrupadan bile hasta geleceği kanaatini taşımaktayız.

OMÜ Kök Hücre Merkezi Müdürü olarak üç yıl için görevlendirilmiş olan Dr. Melek(Önder) YÜCE’nin konunun uzmanı olduğunu ve başarılı çalışmalara imza attığını, yoğun bir çalışma içinde yazdığı projelerle Kök Hücre Merkezinin adını duyurduğunu bilmekteyiz. OMÜ’nin, Kök Hücre uygulamasıyla kısırlık ve kanser tedavisinde önemli adımlar atacağına inanıyoruz. 

OMÜ rektörü Prof. Dr. Yavuz ÜNAL hocamızın, üniversitenin her bölümlünde ve kademesinde çalışmalarını hissettireceğine inancımız sonsuzdur. En çok da sağlık alanında farklılığı hissettireceğini düşünmekte ve beklemekteyiz. Sağlık Turizmiyle de bu hizmetleri başta avrupa ülkeleri olmak üzere dünyaya taşıyacağına inanıyoruz. Özellikle, müstakil bir Göz Hastanesi, Tüp Bebek Merkezi, Kısırlık Tedavisi ve Kanser hastalığı gibi konulardaki başarılarıyla, en kısa zamanda OMÜ’nin sesini daha güçlü olarak duyuracağını beklemekteyiz. Kök Hücre Merkezi’nin bu konuda belirleyici olacağını düşünmekteyiz. 

Geçmiş dönemlerden beri başarılı hizmetleriyle gündem olmuş OMÜ’nin; bu dönemde başarı ivme ve tirendi daha da yükselecektir. İlimizin iki üniversitesi olan OMÜ ve Samsun Üniversitelerinin koordineli çalıştıklarını ve birbirlerine güç takviyesinde bulunduklarını, böylece de birlikte Samsunun gelişmesine katkı sağladıklarını görmekten memnuniyet duymaktayız. Her iki rektörümüze de başarılar diliyoruz. Vatandaş ve medya olarak; birbirine rakip değil, refik olan her iki üniversitemizin çalışmalarını destekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR