OMÜ’DE KESİN KAYITLAR BAŞLADI

OMÜ’DE KESİN KAYITLAR BAŞLADI
Üniversitelerde 2018-2019 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtları alınmaya başlandığı tarihten itibaren Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin yeni öğrencilerini Öğrenci Yaşam Merkezi’nde kurulan kayıt ve bilgilendirme masalarında karşıladı.

 

Mayıs ayında kurulan Samsun Üniversitesinin ilk öğrencileri de OMÜ Kayıt Merkezi’nde kesin kayıtlarını tamamladı. Yaklaşık 10 bin öğrencinin OMÜ ailesine katılacağı kesin kayıt döneminin ilk gününde, 4 binin üzerinde öğrenci kayıt yaptırdı. Sabah 08:00’de mesainin başlamasıyla birlikte OMÜ Öğrenci Yaşam Merkezi’nde kayıtlar yapılmaya başlandı. Şehir dışından gelen öğrenciler havaalanında ve otogarda Öğrenci Konseyi tarafından karşılanarak Kayıt Merkezi’ne servislerle yönlendirildi.  

AİLELERİYLE SOHBET ETTİ

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Kayıt Merkezi’ni ziyaret ederek kayıtlar hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Ceyhan, OMÜ’yü kazanan ve kayıt için gelen gençlerle ve aileleriyle sohbet etti. Kayıt dönemi için kurulan bilgilendirme masaları da yükseköğretim hayatına yeni başlayan öğrencilere bilgi vererek rehberlik etti. Toplu taşıma araçları için bir adet vesikalık fotoğrafla indirimli kart tahsis eden SAMULAŞ’ın yanı sıra Kredi ve Yurtlar Kurumu da öğrencilerin barınma ihtiyacı için bilgilendirme yaptı. 

 

HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ 

Ayrıca Samsun Emniyet Müdürlüğü, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM), kütüphane kaynakları ve kullanımı hakkında bilgi veren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, OMÜ’nün sosyal, kültürel, sağlık ve çeşitli alanlarındaki imkânlarını aktaran Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Mevlana, Erasmus ve Farabi Öğrenci Değişim Programları ile ilgili detaylar paylaşan Uluslararası İlişkiler Birimi; açtıkları stantlarda öğrencilerle   yakından ilgilendi.

 

7 EYLÜL’DE SONA ERECEK

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde 3 Eylül’de başlayan üniversiteye kayıtlar 7 Eylül’de sona erecek.  E-kayıt yaptıracak öğrencilerse 3-5 Eylül tarihleri arasında işlemlerini, kazandıkları üniversiteye gelmeden e-devlet üzerinden yapabilecek. Yeni üniversiteli olacak öğrencilerin daha sonra her hangi bir sorunla karşılaşmamaları için üniversitelerin web sitelerinde yayınladıkları Kılavuzlarının mutlaka incelemeleri ve kayıtlar sırasında burada belirtilen şartlara göre hareket etmelerinde fayda var.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.