OMÜ Samsun İle Bütünleşmeli...

OMÜ Samsun İle Bütünleşmeli...
OMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, rektörlük seçimleri öncesinde sivil toplum örgütlerine ziyaretlerini sürdürüyor.

SAMSİAD'ı ziyaret eden Çağlayan, "Üniversite sanayi işbirliğinin gerçekleşebilmesi için, OMÜ’nün şehirle bütünleşmesi gerekiyor" dedi.

OMÜ'de Haziran ayında yapılacak rektör adaylığı seçimleri öncesinde rektör adaylarından Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, sivil toplum örgütlerine yönelik ziyaret turlarını Samsun Sanayici ve İş Adamları Derneği (SAMSİAD) ile sürdürdü.

SAMSİAD’IN KATKISI BÜYÜK

OMÜ’den hocaların da eşlik ettiği heyeti, SAMSİAD Başkanı Hüseyin Yalgın ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Yenilenen dernek binasında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, iş adamları derneklerinin Samsun için önemine işaret etti. Samsun’da ilk iş adamları derneği olarak kurulan SAMSİAD’ın faaliyetlerini yakından takip ettiğini vurgulayan Çağlayan, derneğin Samsun sanayisi ve ticaretine olan öncü desteklerini takdir ile karşıladığını belirtti.

ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Üniversitenin Samsun sanayisi ile işbirliği içerisinde olması gerektiğini bunun için de  OMÜ’nün şehirle bütünleşmesinin önemini vurgulayan Çağlayan, "Bu bütünleşme sadece iyi niyet olarak değil fiziki olarak da gerçekleşmeli. Bu anlamda OMÜ’nün bir idari yapısı da şehir merkezinde olmalıdır. Üniversite yönetiminin kentin iç dinamikleri olan kurum ve kuruluşlara daha yakın olması bu işbirliğinin sağlanabilmesi için çok önemli" diye konuştu.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURMALIYIZ

SAMSİAD Başkanı Hüseyin Yalgın da, OMÜ’nün şehre olan katkılarını belirterek, bu desteğin bilgi, ekonomi ve kültürel olarak da artarak devam etmesi için özel çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Şehrin iç dinamikleri ile OMÜ arasında bir gönül köprüsü inşa edilmesi gerektiğini kaydeden Yalgın, "Ancak böyle bir yapının üzerine gelişimi ve değişimi inşa edebiliriz" dedi.

İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ

Samsun’a kurulacak ikinci bir devlet üniversitesinin ekonomik ve kültürel manada şehre büyük katkıları olacağını vurgulayan Yalgın, OMÜ’nün Samsun’a katkılarından ve gelişimine etkilerine dikkati çekti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum