OMÜ, KİTAP DAĞITTI

OMÜ,  KİTAP DAĞITTI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, “23 Nisan Dünya Kitap Günü” etkinliği çerçevesinde havaalanında yolculara kitap dağıtıldı.

Samsun Çarşamba Havalimanı’nda sabah saatlerinde başlayan kitap dağıtımı, yolcular tarafından ilgiyle karşılandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kütüphane ve Dökümasyon Daire Başkanı Ömer Bozkurt yaptığı konuşmada “Bu etkinliğin amacı; kitabın ve okuma alışkanlığının önemini vurgulamak, okumayı özendirmek; yayına, yayın hakkına, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygıyı teşvik etmektir” dedi.

Kitabın kültür alışverişini sağlayan, karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü geliştiren niteliğinin altını çizen Bozkurt, “Özellikle gençlerin ve çocukların daha çok kitap okumasını teşvik edecek böyle bir gün kapsamındaki etkinliklerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. 23 Nisan Dünya Kitap Günü’nde armağan edilen bir kitap da onların okuma alışkanlığı kazanmasında, kitaplarla tekrar buluşmasında küçük ama önemli bir adım olacaktır” diye konuştu.


23 Nisan Dünya Kitap Günü etkinliğinde yolculara; roman, dergi ve çocuklara yönelik yayınlar da dahil olmak üzere 500 adet yayın dağıtıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.