OMÜ EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

OMÜ EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK
Prof. Dr. Şahinoğlu, tüm dünyada giderek yaygınlaşan uluslararası eğitim işbirliği çalışmalarının önemini vurguladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör adayı Prof. Dr. Ali HAYDAR ŞAHİNOĞLU, Üniversitemizde ileri teknolojik eğitim sistemlerini barındıran, “Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezinin kurulacağını ve bu merkezin sadece Ondokuz Mayıs Üniversitesine değil bölgeye, hatta bölge ülkelere eğitim veren bir eğitim üssü olacağını”  belirtti.

 

Prof. Dr. Şahinoğlu, tüm dünyada giderek yaygınlaşan uluslararası eğitim işbirliği çalışmalarının önemini vurguladı. Şahinoğlu;“2011 yılında attıkları, Samsun İlinde İngilizce eğitim veren Tıp Fakültesi adımı, Samsun’umuzu tüm dünyaya açmıştır” dedi. Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, günümüzde, tüm dünyada tıp ve diğer bilim dallarında, sınırları aşan eğitim işbirliği anlayışının giderek geliştiğini vurgulayarak, dekanlığı döneminde hazırlık çalışmaları tamamlanarak, 2011 yılında açılan İngilizce Tıpta,halen ülkemizden ve birçok farklı ülkeden 287 öğrencinin eğitim gördüğünü, gelecek sene ilk mezunların verileceğini belirtti. Atılan bu adım sonrası, farklı ülkelerdeki tıp fakülteleriyle ilişkilerin geliştirildiğini, Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan gibi komşu ve dost ülkeler başta olmak üzere pek çokdünya ülkesinden, tıp fakültesi, asistanlık ve uzmanlık dönemi öğrencisinin,Fakültemize  gelerek, ileri teknolojik sistemler ile eğitim aldığını söyledi. Bu eğitim hamlesinin, ülkemiz, ilimiz ve tüm Samsun Halkı için bir iftihar vesilesi olduğunu, ilimizin tanıtımı, ekonomin canlanması ve kültürler arası iletişim için önemli bir atılım olduğunu vurguladı. Ali Haydar Şahinoğlu, bu atılımların öncü adımlar olduğunu, yakın gelecekte tasarımları ülkemizde yapılan yerli ve milli teknolojik eğitim sistemlerini içerecek, tüm dünya ülkelerine hizmet verecek “Tıp ve Sağlık Bilimleri Simülasyon Eğitim Merkezinin” kurulacağını belirtti. Bu merkezin internet tabanlı eğitim teknolojilerinde de öncü olacağını,  “Sanal Hastane Projesi” ile tıp, hemşirelik gibi pek çok bilim dalında sağlık bilimleri eğitiminde bilgisayar destekli eğitim sistemlerinin kullanılacağını söyledi.

Ülkemiz çevresinin bir yangın yerine döndüğü günümüzde, dünya barışına ve insan sağlığına hizmet edecek böyle eğitim merkezlerinin kurulmasının bir gereklik olduğunu belirten Şahinoğlu,  komşu ülkelerde yaşanan ve ülkemizi de derinden etkileyen sorunlara rağmen üzüntü ve ümitsizliğe yer olmadığını, vurguladı. Şahinoğlu, bilim insanlarımız ve milletimizin el ele vererek bilimsel projeler gerçekleştireceğini ve güzel vatanımızın tüm dünya barışı için ümit ışığı olmaya devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.