OMÜ 40. YAŞINI KUTLUYOR

OMÜ 40. YAŞINI KUTLUYOR
SAMSUN - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kuruluşunun 40. yılını çeşitli bilimsel toplantılar, yayınlar, kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu dolu kutluyor.

1 Nisan 1975 yılında resmen kurulan ve 40. yılını tamamlayacak OMÜ’nün etkininliklerinin zirve noktası ise 30 Mart – 3 Nisan 2015 haftası olacak. 40. Yıl etkinlikleri tam bir bahar şenliği havasında geçecek olup hafta boyunca, akademik ve bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif alanda başarı gösteren OMÜ personelinin ödüllendirilmesi, kampüs ve kütüphane açılış törenleri, öğrenci topluluklarının gösterileri, mezunlar ile öğrencilerin buluşması, engellilerin etkinlikleri, ünlülerden kariyer tavsiyeleri, kampüsleri yeşillendirme çalışmaları, tiyatro gösterileri, ünlü sanatçılardan gençleri coşturacak konserler ve söyleşiler yer alacaktır.

ÜNLÜ İSİMLERDEN BÜYÜK DESTEK

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 40. Yıl şenliklerine bir çok ünlü isim ve sanatçı da destek verecektir. Ünlü sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Erkan Petekkaya, pop müziğin zirvedeki ismi Mustafa Ceceli, ünlü haberci, belgeselci, sunucu, programcı Ahmet Yeşlitepe, sevilen dizi ve televizyonların başarılı ve güzel yüzü Melike Emiroğlu,  gençlerin ismini duyduğunda büyük heyecan duyduğu rock grubu Kolpa, Karadeniz müziğinin sevilen grubu Patika, Türk Halk Müziği’nin tanınmış ismi, OMÜ mezunu Nahide Saygün Akkal, oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, DYG Spor Grup Başkanı ve yorumcu Fuat Akdağ, spor yorumcusu Mehmet Demirkol, milli tenisçi İpek Şenoğlu, reklamcı, gazeteci Fatoş Karahasan, Aret Vartanyan, National Geographic fotoğrafçısı Kevin McLean, üst düzey yönetici Ali Bilaloğlu, etkinlik haftasında OMÜ’lülerle buluşacaktır. Yine OMÜ’nün tanınmış mezunları da kutlamalarda yerini alacaktır.  

30 Mart Pazartesi günü başlayacak olan etkinlikler 5 gün sürecek ve 3 Nisan Cuma akşamı sona erecektir. Her gün farklı bir konseptte gerçekleşecek etkinliklerin gün gün programı şöyledir:  

30 MART: İLK GÜNDEN ENGELSİZ OMÜ

30 Mart Pazartesi günü “İlk Günden Engelsiz OMÜ” etkinliklerini engelliler düzenleyecektir. Ünlü oyuncu Erkan Petekkaya’nın yer alacağı etkinliklere  bakan müsteşarı olarak görev yapan  engelli Kenan Önalan da destek verecektir. İlk olarak “Engelsiz Kütüphane” açılışının yapılacağı etkinlikler Akademisyen Onur Yılmaz’ın konseri ile devam edecektir. Erkan Petekkaya söyleşisinin ardından, “Engelsiz Başarı Hikayeleri”ni Kenan Önalan, Mete Kahraman ve Emre Vural’dan  dinleyeceğiz. Engellilerin hazırladığı “Empati Atölyesi” günün en dikkat çeken etkinliklerinden biri olacaktır. İlk gün, OMÜ Tiyatro Topluluğu’nun oynayacağı “Fazilet Eczanesi” adlı oyunuyla sona erecektir.

31 MART: ULUSLARARASI OMÜ

Etkinliklerin ikinci gününün adı “Uluslararası OMÜ” adını taşıyacaktır. Ünlü  dizi oyuncusu, sunucu ve aynı zamanda bir fotoğraf tutkunu olan Melike Emiroğlu, OMÜ’lülerle AKKM’deki buluşacak, etkin olarak kullandığı sosyal medya ve fotoğrafçılığı hakkında konuşacak, soruları cevaplayacaktır.  “Uluslararası Şenlik”te ise kültürlerin kaynaşmasına tanıklık edeceğiz. 86 ülkeden yaklaşık 1800 Uluslararası öğrencinin eğitimini sürdürdüğü OMÜ’nün uluslararası öğrencileri, yapacakları gösteriler, halk oyunları ve ülke tanıtımlarıyla günde yer alacaktır. Akşam ise OMÜ Türk Sanat Müziği Topluluğu konseri AKKM’de müzikseverlerle buluşacaktır.

1 NİSAN : 40. YAŞ GÜNÜ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin “40. Yaş Günü” olan 1 Nisan Çarşamba etkinlikleri sabah 09:30’da Atatürk anıtına çelenk sunma ve saygı duruşu ile başlayacaktır. Güzel Sanatlar Kampüsü Toplu Açılış Töreni’nin ardından, AKKM’de “40. Yıl Töreni” yapılacaktır. Törende akademik, bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif alanda başarı gösteren OMÜ personeli ödüllerini alacaktır. Aynı günün akşamı “40. Yıl Resepsiyonu”nda devlet protokolü, akademik ve idari personeli ile davetliler OMÜ Konukevi’nde bir araya gelecektir. 

2 NİSAN: MEZULAR GÜNÜ

Kutlamaların 4. günü Çarşamba ilçesindeki Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsüne taşınacaktır. Sabah ilk olarak “40 Yıla 40 Fidan” töreni ile etkinlikler başlayacak. Ardından NTV’nin ünlü ekran yüzü, haberci ve belgeselci Ahmet Yeşiltepe İletişim Fakültesi’nde televizyon haberciliğini anlatmak ve öğrenci, akademisyenlerin sorularını yanıtlayacaktır.

Kurupelit Kampüsü’nde ise OMÜ’nün tanınmış mezunları öğrencilerle buluşacaktır. Akşam ise “40. Yıl Konseri”nde Mustafa Ceceli, hayranlarını coşturacaktır. OMÜ Yaşam Merkezi’ndeki konser öncesi, OMÜ mezunu olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Nahide Saygün Akkal sahne alacaktır.

3 NİSAN: GENÇLERİN GÜNÜ

40. Yıl etkikinliklerinin son günü yine dolu dolu geçecek olup önce “Bugün Günlerden Yarın” adını taşıyan etkinlik kampüste gençlerle buluşacaktır. İdeallerine sarılmış ve başarıya ulaşmış ünlü isimler canlı canlı tecrübelerini gençlerle paylaşacak,elinde projesi olan ve destek bekleyenlerin elinden tutacak, yurtiçi ve yurtdışında eğitim, staj ve iş imkanları sunacaktır. Tecrübelerini paylaşacak isimler arasında kimler yok ki:  oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz, Doğuş Yayın Grubu (NTV Spor, Star TV) Spor Grup Başkanı Fuat Akdağ, spor yorumcusu Mehmet Demirkol, milli tenisçi İpek Şenoğlu, reklamcı ve gazeteci Fatoş Karahasan, Aret Vartanyan, NG Fotoğrafçısı Kevin McLean, Doğuş Otomotiv üst düzey yöneticisi Ali Bilaloğlu gelmektedir...

40. yıl etkinlikleri Cuma akşamı gençleri coşturacak iki konserle son bulacaktır. Önce Karadeniz müziğine getirdikleri farklı yorumla beğeni toplayan Patika grubu sahne alacak, final ise gençlerin heyecanla beklediği Kolpa grubu konseriyle yapılacaktır. 

Etkinlikleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri, akademik ile idari personeli ve tüm Samsunlular ücretsiz olarak izleyebilecektir.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 40 YAŞINDA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 1 Nisan 1975 tarihinde 1873 sayılı kanunla kurulmuştur. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi, OMÜ'ye bağlanarak üniversitenin temelleri atılmıştır. Kurulduğu 1975 yılında 50 öğrenci ile eğitime başlayan üniversite, kuruluşunun 40. yılında 52.300 mevcut öğrenci, 117.760 mezunu ve 2.295 öğretim elemanı ile Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin de en önemli devlet üniversiteleri arasında yer almaktadır. 86 ülkeden gelen yaklaşık 1800 öğrencisi ile uluslararası üniversite olma yolunda çok önemli yol atmıştır.

“Özenilen Üniversite” sloganıyla yoluna devam eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, 17 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 1 konservatuar ve 21 uygulama araştırma merkezi bulunmaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 40 yıllık tarihinde bünyesinden üç de üniversite çıkarmıştır. Sinop Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi, OMÜ’nün temelleri üzerine kurulmuştur.  

Ondokuz Mayıs Üniversitesi araştıran, öğrenen, çözümleyen, öncü, girişimci ve değerlere bağlı bireyler yetiştirmek misyonuyla, bilim ve teknolojide yeniliğin, eğitim ve öğretimde niteliğin, hizmette paydaş memnuniyetinin üst düzeyde olduğu, özenilen bir üniversite vizyonuyla yoluna devam etmektedir.

Hızla küreselleşen dünyada gelişmek ve uluslararası platformlarda söz sahibi olmak için eğitimde küresel rekabete uygun bilgi, iletişim teknolojisi ve insan gücü sağlayabilmenin öneminin farkında olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi, uluslararasılaşmayı temel hedeflerinden biri olarak benimsemiştir. Bu doğrultuda öğrencilerine uluslararası bir kariyer kazandırmak amacıyla eğitim ve araştırma kalitesini geliştirmeye büyük önem vermektedir.

İşte gün, gün, saat, saat Ondokuz Mayıs Üniversitesi 40. Yıl etkinlikleri programı:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.