ÖMRÜMÜZDEN ÖMÜR GİTTİ

28 hafta sonunda toplayabildiği 32 puan ile düşme hattının içinde olan mütevazi kadrosu ile Balıkesirspor. Maçın başından sonuna kadar oyundan düşmediler daha doğrusu düşüremedik. Kadro genişliği ve kalitesi ile zaman zaman tek kale oynamış olsakta, sonuca gidememe, çok pozisyon verme, bireysel beceri azlığı gibi sebeplerden dolayı bu maç kötüydük. 

Samsunspor bir vitrin ve bu bizim dezavantajımız her zaman söyledim. Rakiplerimiz diğer maçlara çıktıkları gibi çıkmıyorlar Samsunspor maçlarına. Beklediğimiz gibi de oldu. Bize sürpriz yapmaya gelmişler. İyide biz bu sürprizler için, bu zor maçlar için, kapanıp açılmayan takımlar için dünyanın parasını harcamış, süper kadro kurmuş, şampiyonluğa odaklanmış bir takım değilmiyiz. Hiç olmadı. Ömrümüzden ömür gitti Samsunspor. 

Ekran başında tüm Samsun hop oturup hop kalktı. Almak zorunda olduğumuz, başka hiçbir alternatifimizin maalesef olmadığı maçı  zor da olsa kazandık. Kazandık ama birde bize, taraftara sorun.  Gol yollarında o kadar zayıftık ki. Dakikalar 70 lere geldiğinde adrenalinin tavan yaptığı maç şahsen beni aşırı yordu. Maçtan bir müddet sonra kendime gelebildim.

Kırmızı kartların eksiklikleride ancak bu kadar hissedilebilirdi. Kubilay'ı, Saviçeviç'i, Keremcan' ı aradık. Balıkesirspor'un ofsayt gerekçesiyle güme giden golü için ancak şunu diyebilirim. İyiki var sistemi henüz yok.

Tamam kazandık ama şuan perme perişan bir köşede çok üzgün olabilirdik. O kadar pozisyon verdik ki gol yemememiz şanstı. Hele son 5-10 dakika topu uzaklaştırma çabamız ne oluyoruz dedirtti. 

Dje Dje ve Hamroun hariç, Tomane Yasin Gökhan ve Oğuz' u beğenmedim. Uyumsuz bir oyun sergilediler. Veli bir attı birde attırmadı desek abartmış olmayız. Altı pas içindeki bir pozisyonda büyük tehlikeyi önledi. Bravo Veli. Hamroun haricinde herkes kolay olanı yani al gülüm ver gülüm oyun anlayışını tercih etti. Ne bireysel bir çaba ne bireysel bir beceri ortaya koyulmadı. İleri uçlarımızda sağolsun gökyüzüne vurdu tüm topları. Kadro kalitemizi göz önüne aldığımızda en kötü iki yada üç golle geçeceğimizi düşündüğüm Balıkesirspor' u ölüp ölüp dirilerek zoraki yenmemiz olacak şey değildi. Cezalı oyuncularımızında kadroda yer almasıyla, çok daha başka geçmesini beklediğim Menemen maçıda alternatifsiz bir maç. Güzel hazırlanalım, çok çalışalım. Maalesef kredimiz yok. 

Artık çok daha dikkatli olmalıyız. Telafisi olmayan haftalardayız. Son beş maç çocuklar. Ortalıkta kötü oynayalım ama kazanalım lafları dolaşıyor. Bu teori belki bir maç kalsa olabilir ama daha beş maçımız var. İyi olmak zorundayız. Baskılı, saldırgan, agresif olmak zorundayız. Bu gücümüz var ama kötü oynama lüksümüz yok. 

Altınordu ve Altay'ın haftayı puansız kapatmalarının ardından gözler Adanademir maçına çevrilmişti. Acaba bir taşla üç kuş vurabilirmiyiz demedik değil hani ama Akhisar çok uğraşsada maçın kazananı Adanademirspor oldu. 55 puan ile üçüncü sıraya yerleşen rakibimiz şimdi hata yapmamızı bekleyecek, ellerinden biz hata yapmadıktan sonra hiçbir şeyde gelmez. Kalan beş haftada bindiğimiz dalı kesme gibi çok büyük bir hata yapmazsak Süperlig' deyiz Allahın izniyle.

Hoşçakalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Çelik Arşivi
SON YAZILAR