Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ÖLÜP DİRİLEN PEYGAMBER HZ.HAZRETİ ÜZEYİR (1)

Hz. Süleyman Mescid-I Aksa’yı yaptırdıktan sonra Tevrat “On Emir” ve diğer emanetleri, “On emrin yazılı olduğu levhaların bulunduğu Tabut-u Sekineyi yani Kutsal ahit sandığı’nı “ bu mabedin bir odasına koydurtmuştu. Hz. Süleyman vefatından sonra Yahudiler iki devlete ayrıldı. 10 kabile İsrail devletini, 2 kabile de Yahuda devletini kurdu.

İSRAİL DEVLETİ M.Ö. 721 DE. Asuriler tarafından yıkıldı. M.Ö.586 da da, Babilliler Yahuda devletine son verdiler.

Asuriler Babil’I işgal etti. 587 de. Asuri hükümdarı Buhtunnasar Küdüs’ü işgal ederek, taş üstünde taş bırakmadı. Her tarafı  yakıp yıktı. Yahudiler’in bir çoğunu öldürdü. (Buhtunnasır Nebucco) Beytül Makdis’I yıktığı zaman  bütün tevrat nushalarını imha etti. İsrailoğullarından Tevrat okuyanlarından ve bilginlerinden öldürdüğü 40.000 kişi arasında, Hz. Üzeyir ‘in baba ve dedesi de bulunuyordu. O sırada küçük küçük bir çocuk olan Hz. Üzeyir yaşından dolayı öldürülmekten kurtuldu. Kendisinin Tevrat okuduğu isgalcilerce bilinmiyordu. İsrailoğullarından alınan esir çocuklarla birlikte o da Babil’e götürüldü.

İranlılar tarafından sonradan yenilen Asuriler den kurtulan İsrail oğulları esirleri yurtlarına dönerek esaretten kurtulmuşlardı.

Enteresan hayat hikayesi ile Yüce Kitabımız Kur’anı kerimin Tevbe SURESİ 30-31 Ayetlerin’de, El Bakara 79. Ayetinde. Al-I İmran 78 Ayetinde zikredilen Hz. Üzeyir (a.s.)

Adıyaman ilimiz Sutepe yolu,Siver mezrası, Gerger köyünde, makamının bulunduğu ve Türbesinin de olduğu bilinmektedir.  

Ölmek ve dirilmek mucizesinin  üzerinde tecelli ettiği, Üzeyir Peygamberin  ilginç menkibesini  tarihi bilgilerle birleştirerek vermeyi uygun gördüm.

(Devamı 2 de)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR