OLUMLU RAPOR ÇIKTI

OLUMLU RAPOR ÇIKTI
Geçtiğimiz ay içerisinde Samsun Kale Mahallesi Bulvar AVM civarında satışı gerçekleştirilen Tarihi bir binanın el değiştirmesi neticesinde binayı satın alan kişinin Koruma Kurulu'ndan aldığı raporla değeri 3 katına çıktı.

OLUMLU RAPOR ÇIKTI
Binanın Tarihi olması, elde edilen Rantın da akıllara durgunluk verecek derecede olması alış verişi de "Tarihi bir Rant" konumuna getirdi. Bu rantın elde edilmesinde ise Samsun Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun verdiği rapor etken oldu.

DEĞERİ 3 KAT ARTTI
Satıcı tarafından 11.000.000 (Eski parayla Onbir trilyon) TL'ye satılan ve alan kişinin uhdesine geçtikten sonra 3 ay içerisinde  3 kat değer artışına uğrayan ve 35.000.000 TL'ye taliplisi bulunan tarihi binanın nasıl el değiştirdiğinin şifreleri bir bir ortaya çıktı.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ
Olay şöyle gerçekleşti: MART  2015 Ayında Mimar ve Belediyeci Binayı İncelemeye aldı. NİSAN 2015 ayında Samsun Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nda Belediyeden Temsilci üye olan kişi ve satın alacak kişinin yakını olan Mimar, Kurulu ayarladı.  MAYIS 2015’de Mimar ve Belediye Temsilcisi İnceleme sonrasında Alıcı olan kişiye “Binayı satın al” dedi. 

SATICI İKNA EDİLDİ
MAYIS 2015’in 6’sında Alıcı olan kişi kendisine verilen tüyo üzerine Tarihi Binayı 11.000.000 gibi bir rakama satın aldı. Tapu devri yapıldıktan sonra Satıcı bireyleri bir araya getiren ve Tarihi Binanın satılmasında rol oynayan Aracı olan kişi ile Alıcı kişinin arası açıldı. Alıcı olan kişi Aracı olan kişiyi devre dışı bıraktı. Devamı gelecek... Haber Merkezi 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum