Ölümlerin birkaç saat sonrası

Ölümlerin birkaç saat sonrası
ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi sahillerinden çıkılan umut yolculuğu, dün 7'si çocuk 14 kişinin ölümüne rağmen hız kesmeden sürüyor.

Olayın üzerinden birkaç saat geçmesine rağmen 4 lastik botta onlarca kaçağın 8 mil mesafedeki Midilli'nin Molivos Kenti ile Petra Plajı sahillerine ulaşabilmek için yaptığı yolculuk DHA tarafından görüntülendi. Herkesin gözü önünde hareket eden 4 bottan 1'i yakalandı, 3'ü Midilli'ye ulaştı.
Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak daha iyi bir yaşam hayaliyle Avrupa'ya gitmek üzere yola çıkan kaçak göçmenlerin en önemli kaçış güzergahlarından birisini olan Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi sahilleri durulmadı. Ağırlıklı olarak İstanbul'dan karayoluyla Ayvacık sahillerine getirilen kaçakların çileli yolculuğu gece başlıyor. Kaçaklar, organizatörlerin bekleme noktası olarak gösterdikleri zeytinlikte soğuk havaya rağmen geceyi derme çatma çadırlarda geçiriyor. Bölgede özellikle gece saatlerinde düşen hava sıcaklığı anne ve çocuklara zor anlar yaşatıyor. Ayrıca yiyecek ve içecek sıkıntısı en önemli sorunu oluşturuyor.

Karadan jandarma ve polisin, denizden Sahil Güvenlik denetimlerine rağmen sabah Assos Limanı'ndan Babakale Limanı Mevkii'ne kadar uzanan geniş sahil şeridinden Midilli'ye gitmek üzere umut yolculuğuna çıkılıyor. Güvenlik güçlerini aşarak başlayan yolculuk, bazen lastik botun patlaması ya da su alıp batması sonucu faciayla bitiyor. 

ÖLÜMLER BİLE HIZI KESMEDİ

Son olarak dün 7'si çocuk 14 kişinin öldüğü faciaya rağmen 8 mil uzaklıktaki Midilli'ye ulaşabilmek için yapılan kaçak geçişlerin sürdüğü görüldü. Faciadan birkaç saat sonra, bölgede güvenlik hareketliliğinin en yoğun olduğu sırada tıklım tıklım dolu 4 kaçak botu kısa aralıklarla Midilli'ye doğru hareket etti. DHA objektiflerince görüntülenen o anlarda; üç lastik botta 90 kaçak Midilli'ye ulaşmaya başarırken 1 bot Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı. Lastik bota bindirilmiş çoğunluğu Suriye uyruklu 50 mültecinin umut yolculuğu, yeniden başlamak üzere Türkiye kıyılarında bitti. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.