Ölüm kavşağı

Ölüm kavşağı
Samsun-Ankara bölünmüş kara yolu üzerinde yapılan otogar kavşağında 5 yıl içerisinde maddi hasarlı ve yaralamalı olmak üzere bir çok kadar kaza meydana geldiği belirtilerek, tedbir alınması istendi.

Bu kazalarda 350 kadar vatandaş yaralanırken, 15’in üzerinde vatandaş hayatını kaybetti. Sık sık kazaların yaşandığı kavşak hem vatandaşı hem sürücüleri tedirgin ediyor.

Havza İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği mevcut kayıtlarında, 2014 yılında meydana gelen trafik kazalarında; kaza mahallinde 3 ölümlü kaza, 26 adet yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği, 68 vatandaşın yaralandığı belirtiliyor.

Günlük otogar kavşağını kullanan ilçe esnaflarından Adem Kaya, yolun durumunu şu sözleriyle ifade etti: "Otogar kavşağı o kadar riskli ve tehlikeli ki ofisler tarafından otogar istikametine gelen ışıklardan birinci ışık yandığı zaman geçiş yapılamıyor. Nedeni ise ofisler ve otogar kavşağı istikameti yanan ışık süresi yetersiz, ışıklardan geçecek olan iki araç peş peşe ilk ışık yandığında geçemiyor, iki defa durup anca öyle geçebiliyor. Işıkların birbirine zıt olduğunu ve bir araç geçmeden Ankara istikametinden gelen anayol tarafına yeşil ışık yanıyor, bu da kaza ve ölümlere sebep oluyor. Geçen hafta gözümün önünde bir TIR’ın ticari bir araca çarptığını ve araç içerisinde bulunan kişi öldü."

Anayol üzerinden günlük geliş gidiş yapan yaya Ahmet Özdil ise otogar kavşağında geçmekte zorlandıklarını ifade ederek, "Işıkların süresi az olduğu için anayoldan geçen arabalardan ürküyoruz, bu yolu devamlı kullandığımız için mecburen otogar kavşağından geçmek zorunda kalıyoruz. Biz vatandaş olarak buraya bir çözüm istiyoruz kazalar oluyor, insanlar ölüyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.