ÖLÜ CADDE

ÖLÜ CADDE
SAMSUN Çiftlik (İstiklal ) Caddesi gün geçtikçe adeta sessizliğe bürünüyor

KAPISINA KİLİT VURULAN DÜKKANLAR
Cadde üstünde müşteriyi alacak yer bulamayan mağazalar, artık bomboş. Caddede kapanan ve yeni sahiplerini bekleyen dükkan sayısı her geçen gün artıyor.

ciflik--(3).jpgciflik--(9).jpgciflik--(14).jpg

 

TANINMIŞ FİRMALAR BİLE MERKEZ ŞUBELERİNE ÇEKİLDİ
Marka olmuş isimler bile Çiftlik şubelerini bir bir kapattı. Camlarına merkez şubelerine döndüklerini belirten yazılar astı. Araç trafiğine kapatıldıktan sonra, her geçen gün artan iş durgunluğu, dükkan sahiplerini vurdu.

ciflik--(6).jpgciflik--(4).jpgciflik--(8).jpgciflik--(7).jpg

ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN SIKINTISI
Pek çok esnaf, psikolojik olarak sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Günden güne işlerinin daha da kötüye gittiği söyleyen esnaf, ruhsal sıkıntılarının da adeta çözümsüz olduğu belirterek, gelecek umutlarının kalmadığını ifade etti. 

SONUMUZ İYİ DEĞİL
Psikolojik yönden içine düştükleri durumun da işlerinin de iyi olacağından ümidini kestiğini belirden Çiftlik esnafı, "sonumuzu iyi görmüyoruz" diyerek içine düştükleri durumu özetledi.

MAL SAHİPLERİ DE DERTLİ
Konuştuğumuz kira alarak geçinen mal sahipleri de dertli. Bazıları kapanan dükkanların aylarca kiracı bulamadığını, kira indiriminin bile fayda etmez hâle geldiğini söyledi. Şu an dükkanları kirada olanlar da kira gecikmelerinin had safhaya vardığını fakat ellerinden bir şey gelmediğini sözlerine ekledi. 

ADETA KÖRDÜĞÜME DÖNEN SORUN
İşlerdeki durgunluk, cadde üstü ve caddeye yakın tüm dükkanların sorunu. Sayısı her geçen gün artan kapanmalar, caddenin ıssızlığını arttırdı. Araç trafiğinin olduğu daha içte kalan mağazalar ise Çiftlik cadde üstü ve caddeye yakın esnaftan daha şanslı. İç kısımlardaki cıvıltılı kalabalık sürüyor. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum