Ölmeden selasını okudular

Ölmeden selasını okudular
SAKARYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 83 yaşındaki Zehra Çamur Yüksel'in doktorunun, "Hayati fonksiyonları durdu.

Yoğun bakımda makineye bağladık" sözlerini yanlış anlayan yakınları, yaşlı kadının öldüğünü sanarak camide sela okuttu, mezar yerini kazdırdı. Hata fark edildikten bir gün sonra yaşlı kadın gerçekten öldü.
Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Küçücek Mahallesi'nde oturan Zehra Çamur Yüksel, tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 25 Mart günü sağlık durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındı. Tedaviyle ilgilenen doktor, yaşlı kadının yakınlarına, "Hayati fonksiyonları durdu. Yoğun bakımda makineye bağladık" dedi. Ancak yakınları doktorun sözlerini yanlış anladı ve yaşlı kadının yaşamını yitirdiğini sandı. Yakınları telefonla ilçedeki yakınlarını arayarak sela okunmasını ve mezar yeri kazılmasını istedi. Bunun üzerine Zehra Çamur Yüksel için 25 Mart günü Mahalle Camii'nde sela okunarak mezar yeri kazıldı.

Belediye hoparlöründen ölüm ilanı okunan Zehra Çamur Yüksel’in hastanede yakınları bir süre sonra, yaşlı kadının ölmediğini, tedavisinin devam ettiğini, durumu yanlış anladıklarını öğrendi. Tekrar mahalledekileri arayan yakınları Zehra ninenin ölmediğini duyurarak defin hazırlıklarını durdurdu. 

Ancak Zehra Çamur Yüksel, bu olaydan bir gün sonra 26 Mart günü gerçekten hayatını kaybedince mahallede 2. kez sela okunup defin işlemleri yapıldı. Akyazı Küçücek Fatih Camii'nde öğlen sonrası kılınan cenaze namazı sonrası Yüksel'in cenazesi, Küçücek Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.