OLMADI SAYIN VALİ

Devlet yönetmek öyle zannedildiği kadar kolay bir iş değildir, Devleti yönetenler Vatandaşların mal ve can güvenliğinden tutun da müreffeh bir hayat yaşamaları için her şeyden sorumludur. Hazreti Ömer’in dediği gibi Dicle’nin kenarında bir koyunu Kurt alsa ondan Ömer sorumludur. Bu söz asırlardır kulaklarımızda küpe olmakla kalmayıp her yöneticinin uymakla mükellef olduğu bir kuraldır. Günümüzde illerdeki Devletin en üst dizeydeki temsilcileri Valilerdir, bu geçmişte de böyleydi, efendimiz illere Valiler gönderirken onlara nasihatler yapar, belli imtihanlardan geçirir öyle Vali olarak atardı. Şimdi de illerde Devletin temsilcileri Valilerdir, onların her konuda son noktayı koyma yetkileri vardır, o nedenle de sorumlulukları da çoktur.

 

    Biz gazeteciler sosyal medyayı en çok kullanmak zorunda olan ve olup biten her şeyi sıkı bir şekilde takip etmek zorundayız, şehirde olup, bitecek her şeyden ilk önce bizler haberdar ediliriz. Şehre gelecek olan Bakanından tutun da resmi ziyarete gelecek tüm zevatın programları gazetelere servis edilir. Bunu neden söylediğime gelince dün sabah eşimle birlikte kahvaltı yapmak üzere saat 11.00’da yazlıktan çıkıp Atakum sahiline doğru gitmeye başlayınca başıma gelecekleri nereden bilebilirdim. Benim bildiğim dün sadece KPSS sınavı vardı ve bu sınavda trafik belli oranda yoğunlaşacağıydı, bu yoğunluğu da dikkate alarak yola çıktım. Çatalçam dan ilk kavşaktan yola çıkarken yolun tek şeridinin kapalı olduğunu görünce sanırım bir trafik kazası oldu da tek şerit kapatıldı diye düşündüm. Ancak ilerledikçe yoldaki trafik yoğunluğunu görünce şaşırdım kaldım, OMÜ kavşağında bulunan polis memuruna ne olduğunu sorunca Bisiklet yarışlarının olduğunu, o yüzden Karayollarından itibaren yolun tek şerit olarak çalıştığını söylediğinde ben başıma ne geldiğini anladım ama iş işten çoktan geçmişti.

 

   Normalde ben Atakent kavşağından sahile inecektim ama nerdeee neredeyse Karayolları sapağına kadar gittikten sonra sahile iniş vermişler ki trafik yoğunluğundan git gidebilirsen. Bir saatlik yoğun uğraştan sonra sahil şeridine girdik ama ne mümkün ilerlemek, trafik adeta keşmekeş. KPSS sınavına gelen ilçe ve yabancı plakalı araçlardan tutun da hafta sonu olması nedeniyle sıcaktan sahile akın eden vatandaşların ikinci sıralara park ettikleri araçlardan tek sıra haline gelmiş olan trafik akışında git gidebilirsen. Biz kahvaltıdan vaz geçtik, salimen evimize dönebilsek halimize şükredecektik ama ne mümkün, dönüş yolunda bir hayli uğraş verdikten sonra kahvaltı mekanına vardığımızda orada da keşmekeşliği görünce bırakıp evimize dönmeye karar verdik. Nihayet saat 11.30’da çıktığımız evimize saat 14.30’da yani 3 saatlik yoğun bir uğraşın sonunda vardık.

 

     Bu şehri yöneten başta Vali bey olmak üzere bu zulme bize yapanlara hakkımızı helal etmiyorum, dün KPSS sınavın olduğunu Vali bey bilmiyor muydu? ayrıca o zıkkım Bisiklet yarışında mutlu olan yüz kişi ya var ya yok, o kadar küçük bir topluluğun mutluluğu için yüz binlerce insana zulmetmenin ne anlamı var anlamış değilim. İlçelerden getirilen yüzlerce polis memuru o sıcağın altında inim, inim inledi, vatandaş aracında beklemekten gereksiz yere yakıt yakmaktan mağdur oldu değer miydi buna? Yönetici dediğin bir işi yaparken kaç kişiyi mutlu, kaç kişiyi de mutsuz ettiğini iyi hesapladıktan sonra yapmalıdır, yaptım oldu mantığıyla hareket edilince böyle rezalet bir durum ortaya çıkıyor. Ayrıca kapatılan sadece araç Trafiğinin tek şeridi de değildi, sahildeki yaya trafiği de kapatıldı, orada da yaya yarışları vardı, orada da polis barikatları kurulmuş, yoldan vatandaşların yürümesine izin verilmiyordu. Sizin anlayacağınız dün Atakum sahilinde araç trafiğinden yaya trafiğine varıncaya dek öyle büyük bir çile vardı ki anlatamam.

 

    Peki bu işi kimler organize etti derseniz kim organize ederse etsin, ister Gençlik ve spor Bakanlığı organize etsin isterse başka bir Bakanlık nihayetinde burada son karar verici şehrin Valisidir. Vali bey hayır efendim bu spor müsabakaları için tespit edilen güzergah şehrin en yoğun trafik akışının olduğu güzergahtır bu müsabakalar veya yürüyüşler her neyse burada olmaz, başka bir güzergah tayin edelim demiş olsaydı bu güzergah değişirse Ağustos ayının en sıcak günlerinde bunca insana çile çektirilmezdi. Özellikle kaç tane yarışçı var da bu millete bu zulüm reva görüldü diye merak ettim, 15-20 bisikletin dışında bisiklet göremedim, hadi diyelim ki olsun yüz bisiklet, bunca çileye değer miydi? O polis memurlarının ter su içerisindeki hallerini görünce içim sızladı. Olmadı Sayın Vali olmadı, bu işinizi hiç ama hiç beğenmedim, varsa beğenen Allah için söylesin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR