Öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı

Öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı
SAMSUN'un Havza İlçesi’nde, Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri'nin dini vecibelerini yerine getirmelerini engelleyen Çin yönetimi protesto edildi. Öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Samsun'un Havza İlçesi'nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin katılımı ile oluşturulan Havzalı Gönüllüler Platformu üyeleri, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Doğu Türkistan'da yaşayan Müslüman Uygur Türkleri'nin dini vecibelerini yerine getirmesini yasakladığını belirterek eylem yaptı. Kevser Camii önünde toplanan vatandaşlar ellerine aldıkları pankartlarla Çin'i protesto etti. Daha sonra öldürülen Uygur Türkleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Havzalı Gönüllüler Platformu adına açıklama yapan Hakan Arslan, "Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da uzun yıllardan beri zulüm devam etmekte, Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi vermektedir. Özellikle Ramazan ayında Müslüman Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta, sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçerisinde bulunduğumuz bu Ramazan Ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur. Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Kızıl Çin, Müslüman Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır" dedi. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.