ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS VE TEHDİDE CEZA

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS VE TEHDİDE CEZA
Adam öldürmeye teşebbüse 8 yıl 9 ay hapis

SAMSUN'da 60 yaşındaki Yalçın Tozlu'yu 6 yerinden bıçakla yaraladıktan sonra tutuklanan 56 yaşındaki Bekir Ergen, 8 yıl 9 ay hapis ve 5 bin 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Olay yaklaşık 6 ay önce Atakum İlçesi Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Bekir Ergen, 5 yıl birlikte yaşadığı R.U. adındaki kadının, yanında çalıştığı Yalçın Tozlu ile sokak ortasında kavga etti. Çıkan kavgada Ergen, Tozlu'yu 6 bıçak darbesiyle yaraladıktan sonra kaçtı. Polisin takibi sonucu yakalanan şüpheli çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'tehdit' suçundan ömürboyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Bekir Ergen bugünkü karar daruşmasında hazır bulundu. Sanık mahkeme heyetine, "Ben adalete güveniyorum. Kavga sırasında yüzüme biber gazı sıktı. Ben de yere düştüm. Bu sırada elindeki bıçağı alıp ona vurdum. Yalçın Tozlu bu olaydan önce tanımazdım. Öldürme kastım yoktu. kendimi korudum" dedi. 

5 BİN 500 LİRA DA PARA CEZASI
Duruşmaya katılan Yalçın Tozlu ise sanıktan davacı olduğunu söyledi. İfadelerin tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti Bekir Ergen'i 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Yalçın Tozlu ile R.U.'yu tehdit etmek suçundan da 5 bin 500 lira para cezasına çarptırılan Bekir Ergen'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.