Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ÖLÇÜLER ve İŞLERİMİZ (4)

Hayat denilen zaman dilimi içinde, İMTİHANA tabi olan Adem a.s. çocukları, Allah(CC), ın emir ve yasaklarını, gönderdiği Peyganberler vasıtası ile öğrenirken, imtihanın diğer tarafında yer alan Şeytan’a tabi olarak işlenen fiilleri “GÜNAH” diye isimlendirmiştir.

Kaldığımız yerden devamla, İblis anlatmaya devamla ; Ya MUHAMMED, baş olma sevgisi yine büyük günahların en büyükleri arasındadır.Benim yetmiş bin tane çocuğum var, bunların her birini bir başka yere tayin etmişimdir, sonra . . . o her çocuğumla birlikte yine yetmiş bin tane şeytan vardır. Onların bir kısmını ÜLEMAYA gönderdim. Bir kısmını GENÇLERE yolladım. Bir kısmını da MEŞAHIYA saldım. Bir kısmını da İHTİYAR KADINLARA musallat ettim. Gençlere gelinde aramızda hiçbir anlaşmamazlık yoktur. Onlarla gayet iyi geçiniriz. Çocuklara gelince, onlarla da bizimkiler istedikleri gibi birlikte oynarlar. Bizimkilerin bır kısmını da AĞABEYLERİN başına dert ettim. Bir kısmını da ZAHİTLERİN, Onlar bunların yanına girer, halden hale sokarlar. Bir tepeden öbürüne. . . hep dolaştırıp dururlar. Öyle bir hal alırlar ki başlardan sebeplerden herhangi birine sövmeye, işte böylece onlardan ihlası alırım. Onlar bu haller ile yaptıkları ibadeti ihlassız yaparlar, ama bu hallerinin farkında olamazlar. bundan sonra aldattığı bir rahibin hikayesini anlatmaya geçti ve şöyle dedi. Bilmezmissin ya Muhammed. Rahip BARSİSA , tam yetmiş yıl ihlâs ile Allah’a ibadet etti. Bu ibadetleri sonunda ona öyle bir hal ihsan edilmişti ki, HER DUA ETTİĞİ HASTA DUASI BEREKETİ İLE ŞİFA BULUYORDU. Onun peşine takıldım, hiç bırakmadım.İCKİ İÇTİ, Zina etti. Katil oldu.Sonunda da küfre girdi. Bu o kimsedir ki Allah’u Teala aziz kitabında onu şöyle anlatır. “. . . Şeytanın hali gibidir ki, o insana Kâfir ol. . . dedi . Vaktaki o kafir oldu. . bu defa ona şöyle dedi .Ben senden uzağım. Ben alemlerin Rabbi olan ALLAH ’tan korkarım (59/16)

İblis bundan sonra bazı kötü huylar üzerinde durdu ve onların her birinden nasıl istifade ettiğini anlattı ;

YALAN ; Bilmezmisin Ya Muhammed, yalan bendendir ve ilk yalanı söyleyen de benim. Her kim yalan söylerse . . . o benim dostumdur. Her kim yalan yere yemin ederse . . . o da benim sevgilimdir. Bilmez misin ya Muhammed, ben Adem’e ve Havva’ya yalan yere Allah adına and içtim. “ Muhakkak ben size nasihat oluyorum .(17/16)” dedim. Bunu yaparım çünkü yalan yere yemin gönlümün eğlencesidir.

GIYBET VE KOĞUCULUK ; Gıybet ve Koğuculuga gelince . . . onlarda benim meyvelerim ve şenliğimdir.

(Devamı var)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR