Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ÖLÇÜLER VE İŞLER -7-

6- Şeytan Allah (c.c) den diledi ki, - Bana bir yatak arkadaşı vere. ŞARHOŞLARI verdi.

7-Diledi ki, bana yardımcılar vere, -Bunun içinde KADERİYE (İnsan yaptıklarının yaratıcısıdır inancında bulunan, kaderin insan tarafından meydana getirildiğini kabul eden, mutezi’le “ Bir Yahudi fitnesi olarak ortaya çıkan, meseleleri sırf akılla izaha çalışan, aklî esaslara dayanarak,” kul fiilinin yaratıcısıdır” demekle kaderi inkâr yoluna giden ve hak mezheplerden ayrılan itikadı bir fırka” mensuplarını verdi.

8-İstedim ki, bana kardeşler vere; MALLARINI BOŞ YERE İSRAF EDENLERİ, verdi. Bir de ma ‘siyet (Asilik, İtaatsizlik, İsyan, Günah, Kötü şey ) yolunda para harcayanları, bunlar da şu Ayet-i Kerime ile sabittir. “ O kimseler ki, mallarını boş yere harcarlar. Onlar şeytanın kardeşleri olmuşlardır.” (17/27) bir ara Resurullah (SAV) Efendimiz şöyle buyurdu. “Eğer söylediklerini Allah’ın kitabındaki ayetlerle ispat etmeseydin seni tasdik etmezdim. Bundan sonra İblis devam etti.

9-Ya Muhammed, Allah’tan diledim ki, âdemoğullarını ben göreyim, ama onlar beni görmeyeler, Bu dileğimi de yerine getirdi.

 

10-Diledim ki Âdemoğullarının kan mecralarını bana yol yapa. Bu da oldu. Böylece ben onlar arasında akıp giderim, gezerim. Hem nasıl istersem bütün bu isteklerimi verdi. Hepsi bana verildi ve ben bu hallerimle iftihar ederim.

Sonra şunu da ekleyeyim ki, benimle beraber olanlar, seninle beraber olanlardan çoktur. İşte böylece kıyamete kadar, Âdemoğullarının ekserisi benimle beraber olurlar.

Bundan sonra İblis şöyle anlattı; Benim bir oğlum vardır, adı ATEME dir. Bir kul YATSI NAMAZINI KILMADAN uyursa, gider onun kulağına bevl (işer) eder. Eğer böyle olmasaydı, imkân yok insanlar namazlarını eda etmeden uyumazlardı.

İblis- Benim bir oğlum daha vardır ki, onun adı da, MÜTEKAZI ‘ i dir. Bunun vazifesi de yapılan gizli amelleri yaymaya çalışmaktır. Mesela bir kul, gizli bir taat (hayırlı iş) işlerse ve bu yaptığını da gizlemeye çalışırsa, Mütekazi onu dürter, en sonunda o gizli amelin yapılmasına ve açığa çıkarmaya muvaffak olur. Böylece Allah-u Teala o amel sahibinin yüz sevabının doksan dokuzunu imha eder, biri kalır. Çünkü bir kulun yaptığı gizli bir amel için tam yüz sevap verilir.

 

Sonra, benim bir oğlum daha vardır ki, onun adı da KÜHAYL’dır. Bunun işi de insanların gözlerini sürmelemektir. Bilhassa ülema meclisinde ve hatip hutbe okurken, bu sürme onların gözüne çekildi mi UYUKLAMAYA başlar. Ülemanın sözlerini işitemezler. Böylece hiç sevap alamazlar.

Devam edecek..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR