Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

ÖLÇÜLER VE İŞLER -6-

İblis bundan sonra konuşmasına devam etti. Ya Muhammed, sen ümmetin için Ferah mı duyuyorsun? Hâlbuki ben onların altıda birini dininden çıkardım.

Bundan sonra Resurullah ‘sav) Efendimiz ona, İblis’ e kısa kısa bazı soruları sordu. O da bunlara cevap verdi. –Ya Lâin, senin oturma arkadaşın kim ? –FAİZ YİYEN. –Dostun kim? –ZİNA EDEN.-Yatak arkadaşın kim? ŞARHOŞ. –Misafirin kim? –HIRSIZ. – Elçin kim ?- SİHİRBAZ. –Gözünün nuru nedir ?- KARI BOŞAMAK. –Sevgilin kim? – CUMA NAMAZINI BIRAKANLAR.

Resurullah (sav) Efendimiz bu defa başka bir mevzua geçti ve şöyle sordu. “Ya Lâin senin kalbini ne kırar” ? — ALLAH YOLUNDA CİHADA KOŞAN ATLARIN KİŞNEMESİ. – Peki senin cismini ne eritir ? – TEVBE EDENLERİN TEVBESİ. Peki ciğerini ne parçalar ve çürütür? –Gece ve gündüz Allah’a yapılan bol bol İSTİĞFAR. – Peki yüzünü ne buruşturur? –GİZLİ SADAKA. –Peki gözlerini kör eden nedir? –GECE NAMAZI. – Peki, başını eğdiren nedir? ÇOKÇA KILINAN CEMAATLE NAMAZ.

Resurullah (s.a.v.)Efendimiz bundan sonra, bir başka mevzuu sordu. İblis de cevap verdi. –“Rabbinden neler talep ettin “ ? – On şey talep ettim. Nedir onlar ya Lâin.

1-Allah’tan diledim ki, beni Ademoğulları nın malına ve evladına ortak ede. . . Bu ortaklık talebimi yerine getirdi ki bu;”Onlara ortak ol… Mallarına ve çocuklarına, Onlara vaat et.Halbuki Şeytan onlara en çok gurur vaat eder.(17/64) Ayet-i Celilesi ile sabittir. Her BESMELESİZ kesilen hayvan etinden yerim. Faiz ve Haram karışan yemekten de yerim. Şeytandan Allah’a sığınılmayan malın da ortağıyım. CİNSİ MÜNASEBET anında, Allah’a Şeytandan sığınmayan kimse ile birlikte hanımı ile birleşirim ve o birleşmeden hâsıl olan çocuk bize itaat eder. Sözümüzü dinler.

—Her kim hayvanı binerken, helal yola gitmeyi değil de, aksini isteyerek binerse, ben de onunla beraber binerim. Yol arkadaşı ve binek arkadaşı olurum. Bu da Ayet-i Kerime ile sabittir. Allah-ü Teâlâ bana şu emri verdi. “Onlar üzerine süvarilerinle, piyadelerinle yaygara çıkart.(17/64)

2-Allah-ü Teala’ dan diledim ki. Bana bir ev vere. Bu dileğim üzerine HAMAMLARI bana ev olarak verdi.

3 –Diledim ki, bana bir mescit vere. PAZAR YERLERİNİ bana birer mescit yaptı.

4-Benim için bir okuma kitabı vermesini istedim. ŞİİRLERİ bana okuma kitabı yaptı.

5-İstedim ki, benim için bir ezan vere. MEZMURLARI ( kavalla söylenen ilahi-Hz .Davud (a.s.)musiki ve makam ile okuduğu Zebur surelerinden biri ) verdi.

Devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR