OLAYLAR SONRASI SAMSUNSPOR'DAN AÇIKLAMA

OLAYLAR SONRASI SAMSUNSPOR'DAN AÇIKLAMA
Hafta sonu oynanılan ve bitiş düdüğüyle birlikte olayların yaşandığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Samsunspor maçı sonrası yaşananlarla ilgili Kırmızı beyazlı Kulüpten açıklama geldi.

OSMAN ÖZKÖYLÜ'YE HAKARET DOLU SLOGANLAR 
Samsunspor'un hafta sonu Gaziantep'de oynadığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası yaşananlarla ilgili Kırmızı beyazlı Kulüpten olaylarla ilgili açıklama geldi. Akşam saatlerinden Kulübün resmi web sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;" 16 ekim 2016 pazar günü Tff 1.lig karşılaşması esnasında Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu Şeref tribününde meydana gelen olay hakkında bilgilendirme yapmak gereği doğmuştur. Karşılaşma başlamadan hemen önce yönetim kurulumuza ayrılan yerde Kulübümüzü temsilen giden Yöneticilerimiz yerlerini almışlardır. Bu esnada şeref tribünün yanında ve takımımızın yedek kulübesinin hemen arkasında bulunan tribünde  30 kadar Gaziantep Büyükşehir Belediye spor taraftarı maçın başlaması ile birlikte Teknik Direktörümüz Osman Özköylü aleyhinde sloganlara başlamışlardır.
Maç süresince devam eden sloganların tümünün hocamızın şahsına yönelik ve hakaret içeriyor olmasına rağmen hocamız duruşunu bozmamış ve herhangi bir tepki vermemiştir.

O KİŞİLER İKAZ EDİLMEDİ 
Bu kişilerin spor ahlakı ile bağdaşmayan davranışları nedeni ile ikaz edilmemeleri dikkat çekici ve üzücüdür. Bununla birlikte devre arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çalışanları tarafından tanınıyor oldukları da tarafımızdan gözlenmiştir. Hatta maç sonunda bu kişilerin pasolig kartlarının aynı görevliler tarafından toplandığı da izlenmiştir. 80 dakika boyunca sürdürülen bu çirkin ve kabul edilemez duruma Gaziantep tarafından müdahale edilmemiştir.  Bu duruma ancak 80 dakika tahammül edebilen Başkanımız Erkurt Tutu Gaziantep Kulübü Başkanına hitaben bu duruma müdahale etmelerini beklediklerini ifade etmiştir. Başkanımızın bu duruma verdiği tepki içerisinde en küçük bir hakaret, Tehdit ya da kötü yorumlanacak herhangi bir söylem olmamıştır. 

SAMSUNSPOR'DAN GAZİANTEP EKİBİNE KINAMA
Ancak Gaziantep Belediye Spor Kulübü Başkanının yanında bulunanlar beklenmedik hakaretler ile  mukabele etmiş, terbiyesiz-şerefsiz şeklinde hakaret etmişlerdir. Bunlara da cevap vermemesine rağmen şeref tribününde yaklaşık 20 kişi Başkanımızın etrafını sarmış ve darp etmişlerdir. Olay, yukarıda naklettiğimiz şekilde cereyan etmiştir. Ancak Gaziantep basınında yer alan ifadelerle Başkanımızın suçlanması üzerine açıklama yapılmıştır. Tüm bunlar doğunun konukseverliği ile bilinen Gaziantep’in Kamil Ocak Stadyumunun Şeref tribününde meydana gelmiştir. Sportif olarak her türlü sonucu saygı ile karşılarız. Kendi stadyumumuzda ağırladığımız misafir takımı ve yöneticilerini de aynı anlayış ile ağırlar ve bu tür hadiselere imkan vermeyiz. Aynı anlayışı  rakiplerimizden de beklemek hakkımızdır.
Bu olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getirirken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübünün tutumunu kınıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.